• ± 5 minuten

Verhuistips

Verhuizen in 2023? Een verhuizing is hectisch en er moet aan ontzettend veel gedacht worden, een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Lees onze actuele tips voor verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen kan dit de nodige stress veroorzaken. Zo zijn er veel belangrijke dingen die komen kijken bij een verhuizing. Om stress te voorkomen en te zorgen dat jij niks vergeet is het belangrijk om een aantal zaken goed op orde te hebben. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Verhuisbedrijf Draagkracht zorgt er met deze verhuistips voor dat je goed voorbereid bent en de verhuizing soepel en efficiënt verloopt:

Verhuistip 1: Begin ruim op tijd

Om ervoor te zorgen dat je in alle rust de verhuizing kunt voorbereiden is het belangrijk om ruim op tijd te beginnen. Maak gebruik van onze checklist om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent en alle nodige zaken in huis hebt. Ook zorg je ervoor dat het verhuisbedrijf beschikbaar op jouw uitgekozen datum.

Verhuistip 2: Huis opruimen en spullen weggooien

Je wilt tijdens een verhuizing geen spullen sjouwen die je op de nieuwe locatie direct weg zult gaan gooien. Hoe meer je voor de verhuizing kunt uitzoeken, hoe minder je voor de verhuizing hoeft in te pakken. Op deze manier kun je efficiënt de spullen inpakken en inladen die je echt nodig hebt. Breng alle spullen die je niet mee wil nemen naar de kringloopwinkel bij jou in de buurt!

Verhuistip 3: Administratieve zaken regelen

Bij een verhuizing komen verschillende dingen kijken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om ook alle administratieve zaken rondom een verhuizing goed te regelen. Zo moet je denken aan het inschrijven bij de nieuwe gemeente, het opzeggen van plaatsgebonden abonnementen, gas-water-licht leveranciers op de hoogte brengen van je verhuizing en bijvoorbeeld de tv en internet aanbieder laten weten dat je naar een nieuw adres gaat.

Verhuistip 4: Goedkope verhuisdozen regelen

Voor een verhuizing zijn stevige verhuisdozen onmisbaar. Daarom is het verstandig om op tijd te zorgen dat je verhuisdozen in huis hebt. Veel mensen bewaren deze dozen na een verhuizing, dus een handige tip is om in jouw omgeving te kijken of je deze kunt lenen. Je kunt ook verhuisdozen huren, een duurzame oplossing die wij aanbieden vanuit Verhuisbedrijf Draagkracht.

Verhuistip 5: Inpakken

Begin op tijd met het inpakken: het is aan te raden om ruim voor de verhuisdag te beginnen met inpakken, door niet alles in één keer te hoeven doen wordt deze klus minder groot en overzichtelijker. Gebruik voor het inpakken professionele en stevige verhuisdozen. Vul dozen die niet helemaal vol zijn aan met vulmateriaal, zo kunnen de spullen niet verschuiven.
Het inpakken van verschillende spullen kun je efficiënt aanpakken. Pak bijvoorbeeld je kleding in met vuilniszakken. Je kunt de kledingstukken op het hangertje laten en er een vuilniszak overheen schuiven. Servies en andere breekbare spullen kun je inpakken in handdoeken. Voor flesjes met vloeistof kun je huishoudfolie gebruiken. Voor zware spullen, zoals boeken, kun je gebruik maken van een koffer (of een tas op wieltjes).

Verhuistip 6: Meubels opmeten

Het is verstandig om vooraf grote meubels op te meten. Hierdoor weet je zeker of iets door een deuropening of raampost past. Mocht dit niet het geval zijn kun je direct een plan bedenken om ervoor te zorgen dat het wel gaat lukken. Door bijvoorbeeld poten er af te draaien of een bank uit elkaar te halen.

Verhuistip 7: Adreswijzigingen doorgeven

Voor familie, vriende­n en werkgevers kun je een verhuiskaart maken. Op deze manier kun je met een leuke (zelfgemaakte) kaart laten weten dat je gaat verhuizen. Hierin staat het nieuwe adres, de datum wanneer je overgaat en de datum van een mogelijke housewarming.

Waar moet je opletten bij een verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen komt daar veel bij kijken. Het is daarom handig om te bedenken welke spullen je nodig hebt op de dag van de verhuizing. Deze spullen kun je dan vooraf apart houden en eventueel in aparte dozen stoppen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kluskleding, gereedschap, inpakmateriaal, afdekzeil, verhuisfittingen, tape en stiften om de dozen te markeren. Op deze manier weet je precies welke doos naar welke kamer verhuist moet worden.

Gebruik een checklist: door een duidelijke planning en checklist te maken, breng je nog meer structuur aan in het verhuisproces. Je kunt op deze manier alles overzichtelijk afstrepen zodat je tijdens de drukte van een verhuizing niks vergeet.

Verschillende soorten inpakmateriaal

Om er voor te zorgen dat alle spullen onbeschadigd worden verhuisd is het verstandig om alles goed in te pakken. Dit kun je doen door gebruik te maken van verschillende soorten inpakmateriaal. Voor het verhuizen van meubels kun je gebruik maken van meubelhoezen, matrashoezen, verhuisdekens en beschermhoeken. Dit zijn schuim hoeken die je over meubels of zelfs schilderijen kunt schuiven. Op deze manier bescherm je kwetsbare hoeken tegen beschadiging. Hiernaast kun je gebruik maken van verschillende soorten folie om jouw inboedel te beschermen. Denk hierbij aan noppenfolie, schuimfolie, wikkelfolie en bundelfolie. Hiernaast kun je nog gebruik maken van inpakpapier, golfkarton, bubbeltjesplastic, noppenfolie en bijvoorbeeld sealed air.

Breekbare goederen

Het verhuizen van breekbare goederen kan een lastige klus zijn. Tijdens een verhuizing kunnen er gemakkelijk borden, glazen of andere breekbare objecten stukgaan. Zorg er voor dat deze spullen goed worden ingepakt met behulp van de materialen die hierboven worden beschreven. Daarnaast is het handig om deze apart in verhuisdozen te stoppen. Op deze verhuisdozen kun je dan ´breekbaar´ stickers plakken. Zo weet iedereen dat ze extra voorzichtig met deze specifieke dozen om moeten gaan.

Hulp nodig bij de verhuizing?

Een verhuisbedrijf kan veel helpen bij het hectische verhuisproces, het inhuren van verhuizers kan dan ook heel veel stress schelen. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de verhuishulp die je wenst.

Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de volgende services:

Ga voor de volledige verhuis­service inclusief klusjes en in- en uitpakken. Verhuisbedrijf Draagkracht weet dat iedere verhuizing anders is en biedt voor ieder budget wat wils. Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Vraag een gratis offerte aan

Bij een verhuizing komen veel kosten kijken. We kunnen ons voorstellen dat je een bepaald budget in gedacht heeft voor de verhuizing en graag van tevoren op de hoogte bent van de kosten die je gaat maken. Benieuwd wat de kosten voor uw specifieke wensen en behoeften zijn? Vraag een gratis offerte aan en ontdek de mogelijkheden voor uw persoonlijke situatie.