Verhuizen tips

Een verhuizing is hectisch en er moet aan ontzettend veel gedacht worden, een goede voorbereiding is dan ook het halve werk.

Met een goede voorbereiding zorgt u er namelijk voor dat u een duidelijke planning hebt en overzicht kunt behouden. Zo doorloopt u het verhuisproces met minder stress en meer efficiëntie.

Lees deze tips voor een efficiënte en stressloze verhuizing. Wilt u graag hulp? Bij Verhuisbedrijf Draagkracht besteedt u de verhuizing zover uit als u wilt.

Hoe kunt u nou stressloos en soepel verhuizen? Lees hiervoor de volgende tips:

  • Gebruik een checklist: Door een duidelijke planning en checklist te maken, brengt u nog meer structuur aan in het verhuisproces.
  • Begin op tijd met het inpakken: Het is aan te raden om ruim voor de verhuisdag te beginnen met inpakken, door niet alles in 1 keer te hoeven doen wordt deze klus minder groot en overzichtelijker. Gebruik voor het inpakken professionele en stevige verhuisdozen. Vul dozen die niet helemaal gevuld zijn met vulmateriaal, zo kunnen de spullen niet verschuiven.
  • Maak een inpaksysteem per kamer: Door elke kamer afzonderlijk in te pakken, zorgt u ervoor dat u nog meer overzicht behoudt en na de verhuizing de spullen makkelijker kunt terugvinden. Verder is het aan te raden om voor elke kamer een bepaald nummer of kleur te gebruiken die u dan op de ingepakte dozen kunt aangeven.
  • Let op het gewicht van de dozen: Pak de dozen niet te zwaar in, onthoud: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos. Verder is het ook aan te raden om zwaardere spullen onderaan in de doos te stoppen en lichtere voorwerpen bovenin.
  • Bescherm breekbare spullen: Bescherm uw breekbare spullen tijdens het inpakken, zodat ze tijdens de verhuizing niet zullen beschadigen. Dit doet u door servies, glaswerk en bestek in kleding of handdoeken te wikkelen. Indien mogelijk, is het aan te raden om elektronische apparaten in te pakken in hun originele verpakking. Heeft u deze niet meer? Pak het dan in in een verhuisdoos met vulmateriaal. Geef aan op de doos als er breekbare spullen in zitten.
  • Meet grote meubels en spullen op: Het is aan te raden om voor de verhuizing grote meubels en spullen op te meten zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan tijdens het verhuizen. Mochten spullen toch niet door de deuropeningen of het trappengat kunnen, zou u een verhuislift kunnen huren.
  • Wijzig uw adres en schrijf u in bij de gemeente: Wijzig uw adres van te voren zodat er geen post meer gestuurd wordt naar het oude adres. Schrijf u ook in bij uw nieuwe gemeente. Verhuist u binnen de gemeente? Geef deze adreswijziging dan ook door aan de gemeente.
  • Belangrijke tips: Wikkel kasten in met folie of tape ze dicht, verhuis de wasmachine alleen met een vastgezette trommel, zet de verhuisde koelkast pas 24 uur na de verhuizing weer aan, maak handbagage met belangrijke papieren, sleutels en medicijnen, vul een speciale verhuisdoos met spullen voor de eerste dag/nacht.

Hulp nodig bij uw verhuizing?

Een verhuisbedrijf kan veel helpen bij het hectische verhuisproces, het inhuren van verhuizers kan dan ook heel veel stress schelen. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de verhuishulp die u wenst. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de volgende services: van verhuur verhuisdozen, verhuur verhuiswagen, verhuur verhuislift, sjouw en transporteer werk, tot een complete verhuizing inclusief klusjes en in- en uitpakken. Verhuisbedrijf Draagkracht weet dat iedere verhuizing anders is en biedt voor ieder budget wat wils. Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!