Checklist verhuizen: het ultieme overzicht van Verhuisbedrijf Draagkracht

De perfecte verhuizing begint met een GRATIS offerte!

of bel ons nu

Wat te doen bij verhuizen? Een verhuizing regelen natuurlijk

Ook voor een checklist verhuizen geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Hiermee helpen we u graag een handje. Onze verhuis checklist begeleidt u door uw verhuizing vanaf het moment van aankoop/huur van uw nieuwe woning, tot de dag na uw verhuizing. Wat moet je regelen als je gaat verhuizen? En waar moet je beginnen?. Zie hieronder onze checklist verhuizen.

De verhuischecklist: 8 fases

 • Checklist verhuizen huurwoning/koopwoning
 • Twee maanden voor uw verhuizing
 • Een maand voor uw verhuizing
 • Een week voor de verhuizing
 • Een dag voor de verhuizing
 • Op de verhuisdag
 • Dag na de verhuizing

Download hier uw verhuischecklist!

Checklist verhuizen huurwoning/koopwoning

TIP: Welke instanties krijgen automatisch bericht bij verhuizing?

Twee maanden voor uw verhuizing

Een maand voor uw verhuizing

Een week voor uw verhuizing

Een dag voor uw verhuizing

Op de verhuisdag

Dag na de verhuizing

Heeft u hulp nodig met uw verhuizing? Wij nemen alle zorgen op het gebied van verhuizen uit handen.

Vraag een gratis offerte aan

Verhuizen naar een andere gemeente

Als u verhuist naar een andere gemeente zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden zoals bijvoorbeeld het inschrijven bij uw nieuwe gemeente, gemeentelijke belastingen en andere gemeente-gerelateerde zaken.

Inschrijven nieuwe gemeente

Voor het inschrijven dient u zich binnen 5 dagen aan te melden als nieuwe bewoner van de gemeente. Als u zich aanmeldt bij een nieuwe gemeente wordt u automatisch afgemeld bij uw oude gemeente, een handmatige uitschrijving is dus niet nodig.

Verhuizen: gemeentelijke belastingen

Naast het inschrijven is het ook goed om eens te kijken naar de gemeentelijke belastingen. Deze worden namelijk geïnd door de gemeente waar u woonachtig bent. Bij gemeentelijke belastingen kunt u denken aan onroerende zaakbelastingen, rioolheffing, afvalstoffenheffing en bijvoorbeeld hondenbelasting. Een verhuizing kan invloed hebben op deze belastingen. Heeft u voor het hele jaar vooruitbetaalt? Dan kan het bij sommige gemeenten zo zijn dat u (een deel van) die belastingen terug krijgt. Bij sommige gemeenten gaat dit automatisch en bij sommige dient u dit zelf aan te vragen. Kijk daarom even op de website van uw gemeente om te zien hoe dit geregeld is.

School en/of kinderopvang

Als u kinderen heeft zal u hier ongetwijfeld al eens aan gedacht hebben of dit zelfs al geregeld hebben. Uw kinderen zullen moeten worden ingeschreven bij een nieuwe school en/of kinderopvang. Zodra u weet dat u gaat verhuizen is het verstandig om alvast te beginnen met zoeken naar scholen en opvanglocaties in de nieuwe woonplaats. Ga langs bij een aantal verschillende en plan gesprekken in met directeuren en opvang eigenaren. Zodra u een keuze hebt gemaakt, vergeet dan niet de oude school en/of kinderopvang in te lichten over de verhuizing.

Goed voorbereid aan een verhuizing beginnen

Door deze checklist verhuizen aan te houden, kunt u er voor zorgen dat het verhuisproces net wat minder stressvol wordt en u door de bomen het bos blijft zien. Zo vergeet u geen belangrijke zaken en kunt er echt voor zorgen dat alles efficiënt afgehandeld wordt. U kunt ook onze verhuischecklist downloaden, zodat u hem altijd bij de hand heeft. Wij wensen u een snelle, zorgeloze verhuizing en vooral veel woonplezier toe!

Bezoek ook onze verhuistips pagina voor meer informatie en tips!

Gemakkelijk verhuizen met Verhuisbedrijf Draagkracht

Heeft u hulp nodig met uw verhuizing? Wij nemen alle zorgen op het gebied van verhuizen uit handen. Onze hoofdvestiging met opslag­ruimte bevindt zich in Zoetermeer maar wij zijn niet enkel in grote steden zoals Amsterdam actief, maar ook in steden en dorpen. Zo kunt u op ons rekenen als verhuisbedrijf in en rondom:

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag persoonlijk te woord en begrijpen het helemaal als je onzeker bent door alle maatregelen. Bel ons op 085 060 0333. We nemen graag de tijd om vragen te beantwoorden of dingen uit te leggen.

Stel nu jouw verhuisplan op

Stressloos verhuizen in 4 stappen

1

Gratis offerte aanvragen

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in. Binnen 5 minuten kunnen wij met de aanvraag jouw verhuizing perfect in kaart brengen.

2

Ontvang een goed verhuisplan

Wij zorgen ervoor dat je binnen 6 uur een verhuisofferte ontvangt. Zo kan je weer gauw verder met andere zaken want er komt genoeg kijken bij een verhuizing.

3

Manage jouw verhuizing

Pak je zelf in, dan staan we op de verhuisdag op tijd klaar om alles in te laden. Wil je gebruik maken van extra services zoals het inpakken en demonteren van meubels en apparatuur, dan kan dat ook!

4

Voel je direct lekker thuis

Verhuizen is meer dan alleen het verplaatsen van meubels en dozen. We vinden het dan ook belangrijk dat je je snel thuis voelt in de nieuwe woning. Daarom helpen we je indien gewenst ook met het uitpakken, het monteren en installeren en het ophalen van de verhuisdozen.

Altijd inbegrepen bij jouw verhuizing

Bij een verhuizing komen veel dingen kijken. Het is niet transporteren van jouw inboedel van A naar B is natuurlijk niet het enigste wat er moet gebeuren. Zo kun je er bij verhuisbedrijf Draagkracht ook voor kiezen om alles in te laten pakken of om een verhuislift te huren. Bekijk hieronder alle opties voor jouw verhuizing:

 • Banken, stoelen, tafels, kasten en bedden worden door ons ge(de)monteerd en beschermd met verhuisdekens en wikkelfolie
 • Matrassen vervoeren we in speciale beschermhoezen

We maken gebruik van speciale dozen en hoezen voor jouw:

 • Lampen
 • Hangkleding
 • TV
 • Schilderijen
 • Elektronica
 • Spiegels/glas
 • Beelden en kunst
 • Inloopmatten om jouw vloer te beschermen
 • Speciale trapbescherming
 • Een beschermende deken op jouw deuren

Onze services

 • Particuliere verhuizingen

  Wanneer je binnen Nederland gaat verhuizen als particulier zijnde kan je gebruik maken van een verhuisbedrijf die je in dit proces kan ondersteunen.Of je nu in jouw eerste huis trekt, groter gaat wonen of alles omgooit: Verhuisbedrijf Draagkracht staat voor je klaar. Onze erkende verhuizers verzorgen én ontzorgen je verhuizing volgens jouw wensen.

 • Internationale verhuizingen

  Brengt jouw verhuizing je de landsgrenzen over? Ook dan kun je op ons rekenen. Verhuisbedrijf Draagkracht heeft ruime ervaring in internationale verhuizingen en denkt graag op alle vlakken met je mee. Zo weet je zeker dat jouw verhuizing goed geregeld wordt.

 • Zakelijke verhuizingen

  Bij het verhuizen van jouw bedrijf komt soms nog meer kijken dan bij gewoon verhuizen: het werk moet immers gewoon doorgaan. Daar draaien wij bij Verhuisbedrijf Draagkracht onze hand niet voor om. Met onze ervaring en vakmanschap zorgen wij dat jouw zakelijke verhuizing efficiënt en zorgeloos verloopt.

 • Senioren­verhuizing

  Verhuis je naar een zorgcentrum of een seniorenwoning? Een verhuizing op latere leeftijd kan zowel voor jou als voor jouw familie een grote stap zijn, zowel praktisch als emotioneel. Wij weten dat dit extra zorg en aandacht vereist. En die bieden wij je graag.

 • Verhuislift­service

  Als erkend verhuisbedrijf hebben wij alle nodige materialen in huis. Ook als je zelf verhuist, kunt je bij ons voor een dag of een dagdeel een verhuislift huren. Uiteraard bieden we daarbij alle assistentie die je nodig hebt voor verantwoord gebruik.

 • Opslag­verhuizingen

  Sommige verhuizingen leiden niet naar een huis, maar (deels) naar een opslag. Geen probleem. Wij behandelen jouw spullen met dezelfde zorgvuldigheid als wanneer we ze in jouw huis zouden plaatsen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken als je deze spullen weer nodig hebt.

 • Een ladderlift huren mét professionele hulp

  Ladderlift huren? Maak kennis met Verhuisbedrijf Draagkracht. Wij helpen u om stressvrij te verhuizen en assisteren bij zowel grote als kleine verhuizingen. Ook bieden we u de mogelijkheid om een ladderlift van ons te huren.

 • Ontruimingen

  Bij een ontruiming is er vaak sprake van een dringende situatie. Bovendien is dit voor betrokkenen vaak ook een emotionele kwestie. Denk bijvoorbeeld aan een ontruiming na een overlijden of faillissement.

  Verhuisbedrijf Draagkracht zorgt er daarom voor dat elke ontruiming snel, zorgvuldig en helemaal volgens uw persoonlijke wensen wordt uitgevoerd.

 • White glove verhuizingen

  Heeft jouw verhuizing net wat meer speciale aandacht nodig, bijvoorbeeld omdat je kwetsbare of waardevolle spullen hebt? Natuurlijk kun je daarvoor bij Verhuisbedrijf Draagkracht terecht. Wij behandelen jouw lading met de grootste zorg en nemen alle nodige veiligheidsmaatregelen om die soepel van A naar B te krijgen.