Checklist verhuizen 2024

De perfecte verhuizing begint met een GRATIS offerte!

of bel ons nu

Wat te doen bij verhuizen? Een Checklist regelen natuurlijk

Ook voor een checklist verhuizen geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Hiermee helpen we u graag een handje. Onze verhuis checklist begeleidt u door uw verhuizing vanaf het moment van aankoop/huur van uw nieuwe woning, tot de dag na uw verhuizing. Wat moet je regelen als je gaat verhuizen? En waar moet je beginnen?. Zie hieronder onze checklist verhuizen.

Checklist verhuizen 2024

De verhuischecklist: 8 fases

  • Checklist verhuizen huurwoning/koopwoning
  • Twee maanden voor uw verhuizing
  • Een maand voor uw verhuizing
  • Een week voor de verhuizing
  • Een dag voor de verhuizing
  • Op de verhuisdag
  • Dag na de verhuizing

Download hier uw verhuischecklist!

Checklist verhuizen

Checklist verhuizen huurwoning/koopwoning

TIP: Welke instanties krijgen automatisch bericht bij verhuizing?

Twee maanden voor uw verhuizing

Een maand voor uw verhuizing

Een week voor uw verhuizing

Een dag voor uw verhuizing

Op de verhuisdag

Dag na de verhuizing

Heeft u hulp nodig met uw verhuizing? Wij nemen alle zorgen op het gebied van verhuizen uit handen.

Vraag een gratis offerte aan

Als u verhuist naar een andere gemeente zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden zoals bijvoorbeeld het inschrijven bij uw nieuwe gemeente, gemeentelijke belastingen en andere gemeente-gerelateerde zaken.
Voor het inschrijven dient u zich binnen 5 dagen aan te melden als nieuwe bewoner van de gemeente. Als u zich aanmeldt bij een nieuwe gemeente wordt u automatisch afgemeld bij uw oude gemeente, een handmatige uitschrijving is dus niet nodig.
Naast het inschrijven is het ook goed om eens te kijken naar de gemeentelijke belastingen. Deze worden namelijk geïnd door de gemeente waar u woonachtig bent. Bij gemeentelijke belastingen kunt u denken aan onroerende zaakbelastingen, rioolheffing, afvalstoffenheffing en bijvoorbeeld hondenbelasting. Een verhuizing kan invloed hebben op deze belastingen. Heeft u voor het hele jaar vooruitbetaalt? Dan kan het bij sommige gemeenten zo zijn dat u (een deel van) die belastingen terug krijgt. Bij sommige gemeenten gaat dit automatisch en bij sommige dient u dit zelf aan te vragen. Kijk daarom even op de website van uw gemeente om te zien hoe dit geregeld is.
Als u kinderen heeft zal u hier ongetwijfeld al eens aan gedacht hebben of dit zelfs al geregeld hebben. Uw kinderen zullen moeten worden ingeschreven bij een nieuwe school en/of kinderopvang. Zodra u weet dat u gaat verhuizen is het verstandig om alvast te beginnen met zoeken naar scholen en opvanglocaties in de nieuwe woonplaats. Ga langs bij een aantal verschillende en plan gesprekken in met directeuren en opvang eigenaren. Zodra u een keuze hebt gemaakt, vergeet dan niet de oude school en/of kinderopvang in te lichten over de verhuizing.
Door deze checklist verhuizen aan te houden, kunt u er voor zorgen dat het verhuisproces net wat minder stressvol wordt en u door de bomen het bos blijft zien. Zo vergeet u geen belangrijke zaken en kunt er echt voor zorgen dat alles efficiënt afgehandeld wordt. U kunt ook onze verhuischecklist downloaden, zodat u hem altijd bij de hand heeft. Wij wensen u een snelle, zorgeloze verhuizing en vooral veel woonplezier toe!

Bezoek ook onze verhuistips pagina voor meer informatie en tips!

Gemakkelijk verhuizen met Verhuisbedrijf Draagkracht

Heeft u hulp nodig met uw verhuizing? Wij nemen alle zorgen op het gebied van verhuizen uit handen. Onze hoofdvestiging met opslag­ruimte bevindt zich in Zoetermeer maar wij zijn niet enkel in grote steden zoals Amsterdam actief, maar ook in steden en dorpen. Zo kunt u op ons rekenen als verhuisbedrijf in en rondom:

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag persoonlijk te woord en begrijpen het helemaal als je onzeker bent door alle maatregelen. Bel ons op 085 060 0333. We nemen graag de tijd om vragen te beantwoorden of dingen uit te leggen.

Stel nu jouw verhuisplan op

Checklist verhuizen

Stressloos verhuizen in 4 stappen

1

Gratis offerte aanvragen

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in. Binnen 1 minuten kunnen wij met de aanvraag jouw verhuizing perfect in kaart brengen.

2

Ontvang een goed verhuisplan

Wij zorgen ervoor dat je direct een verhuisofferte ontvangt. Zo kan je weer gauw verder met andere zaken want er komt genoeg kijken bij een verhuizing.

3

Manage jouw verhuizing

Pak je zelf in, dan staan we op de verhuisdag op tijd klaar om alles in te laden. Wil je gebruik maken van extra services zoals het inpakken en demonteren van meubels en apparatuur, dan kan dat ook!

4

Voel je direct lekker thuis

Verhuizen is meer dan alleen het verplaatsen van meubels en dozen. We vinden het dan ook belangrijk dat je je snel thuis voelt in de nieuwe woning. Daarom helpen we je indien gewenst ook met het uitpakken, het monteren en installeren en het ophalen van de verhuisdozen.

Verhuizers die aan het verhuizen zijn bij een VerhuisbedrijfVerhuisbedrijf Verhuizen kantoor