• ± 3 minuten

7 tips voor je kledingkast verhuizen

"Verhuis je kledingkast zonder stress met deze 7 praktische tips van Verhuisbedrijf Draagkracht. Van pakken tot accessoires, we dekken alles!"

Weet je niet zeker hoe je een kast vol met kleding moet verhuizen? Van shirts, broeken en pakken tot handtassen, schoenen en accessoires. Je kledingkast staat vol met items die speciale zorg vereisen , wanneer ze naar een nieuw huis worden vervoerd. Gelukkig zijn er verschillende efficiënte manieren om je kast vol hangende kleding, schoenen en handtassen te verplaatsen. Hier zijn zeven verschillende methoden om je kast dit jaar met succes te verhuizen.

Garderobedoos kopen voor je verhuizing

Dus wat is de meest eenvoudige oplossing voor problemen met uw kledingkastverpakking? Begin met kledingkastdozen. Deze kartonnen dozen zijn speciaal ontworpen om uw kleding op te hangen en te verplaatsen, dit zijn eigenlijk kleine, draagbare kasten. Hoewel de afmetingen variëren, zijn de meeste kledingkastdozen 1 meter breed en ongeveer 1,5 meter lang. Ze zijn uitgerust met een metalen hangbeugel die je kast nabootst, zodat je je kleding gemakkelijk in de doos kunt hangen met behulp van een hanger. Bovendien blijft de golfkartonnen kleding tijdens het verplaatsen beschermd en kreukvrij. Verhuisbedrijf Draagkracht heeft ook een webshop, waar u deze dozen kunt kopen.

Pak je koffers in!

Vul je koffers met kleding. Want de koffers en reistassen moeten toch mee, dus je kunt ze net zo goed gebruiken om je te helpen. Om de ruimte in uw koffer te maximaliseren, kunt u uw kleding rollen (dit werkt voor shirts, blouses, ondergoed en broeken) voordat u ze in de koffer plaatst.

Verhuis je schoenen in de originele doos

Bewaar je je originele schoenendozen? We raden je aan deze opnieuw te gebruiken bij het inpakken van je hoge hakken, sandalen, gympen, laarzen, pantoffels, instappers en andere schoenen. Als je ze omringt met verpakkingspapier, zul je ook je schoenen beschermen (lees: voorkom dat ze verschuiven en / of beschadigd raken) terwijl ze onderweg zijn. Voor extra bescherming, vult u ook de binnenkant van de schoenen met verpakkingspapier om ze te helpen hun vorm te behouden.

Gebruik kledingzakken om hangende kleding te beschermen

Net als koffers zijn kledingzakken bedoeld voor het vervoeren van kleding en zorgen ze voor een geweldige manier om uw hangende kleding te verplaatsen. Als je al meerdere kledingzakken bezit, is dit middel om je huis te verplaatsen een goed idee. Natuurlijk kunt u uw plaatselijke stomerij altijd om gratis plastic kledingzakken vragen. Hoewel dit soort kledingzakken over het algemeen een minimale bescherming bieden, maken ze het gemakkelijk om kleding aan elkaar te laten hangen als ze in dozen worden verpakt.

Bewaar kleding in vacuümzakken

Bij het verplaatsen, is het een goed idee om kleding in vacuümzakken op te bergen. In tegenstelling tot bewegende kartonnen dozen, die niet lucht- of waterdicht zijn, zorgen afgedichte vacuümzakken voor volledige bescherming van kleding tijdens het verplaatsen. Deze herbruikbare opbergzakken voorkomen dat vocht, stof, vuil en insecten uw kleding beschadigen en ze zijn perfect voor het bewaren van seizoensgebonden kleding in langdurige opslag. Gelukkig zijn zakken met vacuümafdichting meestal zeer betaalbaar.

Gebruik doorzichtige plastic bakken of verhuisdozen

Natuurlijk kunt u uw hangende kleding, schoenen en andere kastaccessoires altijd in doorzichtige plastic bakken en kartonnen verhuisdozen verpakken. Hoewel duurder, hebben plastic bakken het voordeel dat ze waterdicht en transparant zijn. Dit maakt het eenvoudig om uw items tegen beschadiging te beschermen en ze ook na de verhuizing te vinden. Handtassen en schoenen inpakken in een stevige doos of bak is ook de beste manier om te voorkomen dat ze plat worden tijdens het transport. Zorg ervoor dat u een voering met verpakkingspapier of noppenfolie in de doos plaatst voordat u uw items erin plaatst. Mocht u veel bagage willen vervoeren en woont u op een hoge verdieping? Dan kunt u bij ons ook een verhuislift huren.

Hoeveelheid verhuisdozen

Als je niet zeker weet hoeveel verhuisdozen je nodig hebt om je kast in te pakken, dan kan je onze m3 calculator gebruiken! Onze gratis en eenvoudig te gebruiken calculator geeft gebruikers een goede schatting van het aantal dozen dat nodig is tijdens de verhuizing. Het enige dat u hoeft te doen, is een paar vragen beantwoorden en we schatten de m3 voor u in, met een simpele berekening kunt u dan achterhalen hoeveel verhuisdozen er nodig zijn.