• ± 4 minuten

Thuisvoelen in je nieuwe stad

"Ontdek met Verhuisbedrijf Draagkracht hoe je je snel thuis voelt in een nieuwe stad. Tips voor een soepele overgang en nieuwe start."

Verhuizen naar een nieuwe stad is enorm spannend. Of dit nu een overgangsrite is na de universiteit, een verhuizing voor een nieuwe baan of misschien ben je gewoon klaar om een nieuwe plek te ontdekken, er zal waarschijnlijk geen tekort zijn aan de dingen om te doen en te zien. Wonen in een nieuwe stad, vooral tijdens de eerste jaren, kan echter een eigen reeks uitdagingen met zich meebrengen naarmate je meer vertrouwd bent met een nieuwe manier van leven. Dit kan onder meer gaan over het aanpakken van nieuwe delen van je leven, zoals het vinden van een nieuwe baan, proberen verbinding te maken met nieuwe mensen, en misschien zelfs omgaan met enige onzekerheid die gepaard gaat met verhuizen naar ergens ver van huis. Om je te helpen delen we een aantal manieren om je nieuwe stad als thuis te laten aanvoelen na de verhuizing. Van het ontmoeten van nieuwe mensen tot het settelen, lees verder voor onze tips.

#1 Uitpakken:

Voordat je naar buiten gaat en je nieuwe stad gaat verkennen, moet je ervoor zorgen dat je huis (ten minste gedeeltelijk) wordt klaargemaakt door een deel van het uitpakken alvast te doen. Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt of hoe snel je van die verhuisdozen af wilt komen, kan dit een paar dagen tot een maand duren(of meer!). Probeer jezelf niet gek te maken tijdens dit proces, waarbij je je moet concentreren op het uitpakken van de spullen die je gauw nodig hebt, zoals je kleding, keuken- en badkamer artikelen en alle elektronica die je regelmatig gebruikt. Zodra de belangrijkste items zijn uitgepakt, kan je beginnen met schilderen, decoreren en het inrichten van al je spullen die er zeker voor gaan zorgen dat je je thuis voelt en het er meer uitziet als thuis.

#2 Gebruik social media en online middelen:

Als je eenmaal bijna gesetteld bent, is het tijd om naar buiten te gaan en je nieuwe stad te zien! Hoewel je waarschijnlijk heel wat onderzoek hebt gedaan naar je nieuwe stad voordat je verhuisde, ken je misschien niet alle hotspots, zoals lokale restaurants, musea, cafés of attracties. Een eenvoudige manier om dit te ontdekken, is door online bronnen te gebruiken zoals een lokale blog, krant of nieuwsbrief, waarmee je meer te weten kunt komen over de nieuwste gebeurtenissen en uiteraard het nieuws. Social media kunnen ook een geweldige bron van ontdekkingen zijn, omdat je hashtags kunt zoeken onder de naam van je stad of dorp om te zien welke activiteiten er gaande zijn.

#3 Ontdek:

Ontdek zoveel mogelijk van je nieuwe stad door rond te lopen. Plan elk weekend (of wanneer je maar wilt) een nieuw gebied in je buurt om bezienswaardigheden te bekijken, nieuwe restaurants uit te proberen of gewoon in een café te zitten en te genieten van de sfeer van de stad. Soms kan de beste ontdekking plaatsvinden in die doelloze momenten.

#4 Ontmoet mensen:

Er is echt geen formule om nieuwe mensen te ontmoeten, maar het belangrijkste om te overwegen bij het verhuizen naar een nieuwe stad is om open te staan voor contact met verschillende mensen zoals misschien je collega’s of zelfs iemand met wie je begint te praten in je plaatselijke café. Er zijn ook heel veel online bronnen om je te helpen nieuwe mensen te vinden, zoals Meetup.com waar je kunt deelnemen aan lokale groepen die jouw interesses delen. Dit kan alles omvatten, van boekenclubs tot schrijfworkshops tot creatief bezig zijn en nog veel meer! Probeer een paar lessen uit en ga regelmatig om verbinding te maken en iets nieuws te leren in je stad.

#5 Ga alleen:

Natuurlijk zijn er ook momenten waarop je verhuist en je misschien niet meteen contact met iemand legt. Laat dat je niet afschrikken bij het ontdekken van je nieuwe stad. Ga daar zo veel mogelijk naar toe. Of je nu naar een film gaat of door de stad wandelt, er is zoveel te beleven dat je moet gaan, zelfs als je maar alleen bent.

#6 Gebruik je netwerk:

Een verhuizing naar een nieuwe stad kan overweldigend lijken, vooral als je helemaal niemand kent. Onze netwerken zijn tegenwoordig echter behoorlijk krachtig, waardoor je kunt ontdekken dat je daadwerkelijk verbonden bent met je vriende­n of familieleden. Maak vóór of na je verhuizing je plannen bekend op social media en laat je netwerk weten dat je verbinding wilt maken met nieuwe mensen. Je weet maar nooit, iemand die je kent heeft misschien een familielid of een goede vriend die in de buurt woont en die contact met je kan leggen.

#7 Probeer nieuwe dingen:

We hebben allemaal onze vertrouwde favorieten als het gaat om activiteiten. Wanneer je naar een nieuwe stad verhuist, probeer dan minstens een keer per week iets uit je comfortzone te doen. Dit kan je helpen een nieuw deel van je nieuwe stad te zien en te ervaren en mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten terwijl je je innerlijke avonturier uitdaagt.

Hoewel het in het begin niet altijd makkelijk is, kan een verhuizing naar een nieuwe stad een spannend onderdeel van je leven zijn. We hopen dat deze tips je zullen helpen om eruit te komen, je nieuwe stad te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Veel plezier met het verkennen!