• ± 5 minuten

De beste manieren om jouw huis volgend jaar te veranderen

GPT "Transformeer je huis in 2024 met eenvoudige updates. Ontdek inspirerende ideeën bij Verhuisbedrijf Draagkracht voor een frisse en vernieuwde woonruimte."

Ben je op zoek naar een manier om je huis op te fleuren in 2021? Gelukkig voor jou hoef je niet heel je huis te verbouwen om het anders te maken. Van energie besparende tips tot veranderingen in het uiterlijk, hier zijn 10 makkelijke manieren om jouw huis te verbeteren voor volgend jaar.

#1 Geef het een ander kleurtje

Hoe kun je nu beter het nieuwe jaar inluiden dan je huis een nieuw kleurtje te geven, je kunt namelijk prima een keer de muren in de verf zetten. Het is niet alleen ontzettend makkelijk maar het zorgt er ook voor dat je huis er lichter door lijkt. Voor de kleinere dingetjes kun je er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Voor de grotere kamers of ruimtes is het toch wel handig om een professional in te huren. Je moet dan denken aan bijvoorbeeld de hal of de trap. Deze kan het toch net even iets beter doen. Tip: als je mogelijk je huis wilt verkopen in de toekomst dan is het handig om het te houden bij neutrale kleuren, bijvoorbeeld licht grijs of beige.

#2 Schaf slimme apparaten aan

Je huis voorzien van slimme apparaten is een van de beste manieren waarmee je jouw huis kunt verbeteren. Door deze te installeren bespaar je niet alleen een hoop geld met de energie, maar het maakt je huis ook nog een stuk veiliger en je kunt over het algemeen prettiger in de woning leven. Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt, een paar voorbeelden zijn de Philips Hue lampen, de Nest Thermostaat, automatische zonnescherm, de slimme deurbel en de robotstofzuiger.

#3 Richt je kast in

Een van de beste manieren om jouw huis met een goed gevoel het nieuwe jaar in te luiden is door op te ruimen. Het is dan ook een goed idee om eens alle kasten onder handen te nemen, neem hierbij ook gelijk alle lades mee. Ruim het dus een beetje op en vraag je bij jezelf af of je al die spullen wel nodig hebt. Veel dingen raken uit de mode, deze zul je niet meer echt gaan dragen. Gooi ook spullen weg als je het niet meer nodig hebt, het is ten slotte onzin om allerlei zooi te bewaren. Je kunt natuurlijk de spullen met sentimentele waarde wel gewoon weer opbergen. Mocht je spullen hebben die je weg wilt doen dan kun je er ook voor kiezen om dit allemaal aan een goed doel te schenken. Je kunt het natuurlijk ook verkopen op Marktplaats. Als je kasten opgeruimd en leeg zijn dan geeft dit een prettig gevoel, een opgeruimd huis is nu eenmaal een fijne plek om in te verblijven. Mocht je nog spullen kopen in het nieuwe jaar dan heb je nu tenminste ruimte op dit allemaal op te bergen. Mocht u uiteindelijk toch voor een splinternieuwe kast willen gaan, maar krijgt u de kast niet in uw woning met alle trappen? Dan kunt u bij ons een verhuislift huren tegen een zeer voordelige prijs.

#4 Ruim je provisiekast op

Het opruimen geldt niet alleen voor de kasten in de woonkamer en de slaapkamer. Ook de kasten in de keuken moeten eens per jaar onder handen genomen worden. Je moet dus even goed nagaan of al het eten nog wel goed is, voedsel wat over de datum is moet je gewoon weggooien. Kijk ook eens door je kookboekverzameling heen, als er nog boeken bij zitten die je niet gebruikt dan kun je deze bijvoorbeeld naar de kringloop brengen. Alles wat geen doel heeft en wat eigenlijk alleen maar ruimte in beslag neemt kun je het beste weggooien. Zo heb je meer overzicht van wat er nu eigenlijk allemaal in de keuken staat. Ruim ook de handdoeken en theedoeken eens op, vaak hebben mensen veel te veel doeken in de kast. De helft hiervan gebruik je niet.

#5 Maak de schoorsteen schoon

Als je van plan bent om de schoorsteen te gebruiken deze winter dan is het handig om hem schoon te laten maken. Door dit te doen is de kans op brand aanzienlijk verminderd en voorkom je een koolstofmonoxide vergiftiging. Het is wel belangrijk dat je alleen maar professionals aanneemt, zo weet je zeker dat het goed gebeurd. Kijk dus even online om de reviews in te zien. Mocht je een tuin hebben met een vuurschaal maak dan ruimte vrij om de schaal, zodat de tuin groter lijkt.

#6 Maak de groeven schoon

Als je een keer per jaar grondig de groeven van de tegels in de badkamer schoon maakt dan ziet alles er toch net even iets netter uit. Zo voorkom je ook nog eens schimmel aan de vloer. Het ziet er namelijk ontzettend lelijk uit als de tegels niet goed verzorgd zijn, dit is dan ook zeker iets om aandacht aan te besteden in het nieuwe jaar. Mocht het te veel werk zijn dan kun je altijd mensen inhuren om het voor je te doen. Je kunt het ook zelf doen met een tandenborstel en een beetje water met soda.

#7 Laat de verwarming nakijken

Om er voor te zorgen dat de verwarming en de airco goed werken moet je een keer per jaar even alles na laten kijken. Dit is belangrijk omdat je zo ergere schade kunt voorkomen die je kunt krijgen als je dit nooit laat doen. Ook is het zo dat een verwarming die het niet goed doet meer geld kost, de energie gaat namelijk verloren. Laat daarom eens de airco en verwarming nakijken, zo heb je weer heerlijke frisse lucht in huis en zo zorg je er ook nog eens voor dat je geld bespaart.

#8 Maak de ramen schoon

De kans is aanzienlijk groot dat het toch wel een tijdje geleden is dat je de ramen eens schoon hebt gemaakt. Als je jouw ruiten weer eens schoon maakt dan zorg je er voor dat het licht beter het huis in kan. Hierdoor ziet alles er weer netjes uit. Ook is het fijner om door een schone ruit naar buiten te kijken. Je kunt ramen het beste schoonmaken met een mengsel van water en zeep. Hierna moet je met een spons even over de ruit gaan om het schoon te maken. Vervolgens moet je azijn met water gebruiken om er over heen te spuiten. Als laatste moet je de ramen afzemen met een schone droge doek.

#9 Bespaar op energie

Wat ook een goede manier is om je huis te verbeteren is door een energie meting te laten doen. Dit moet je altijd laten doen door een bedrijf, zelf doen is niet de beste optie. Het voordeel hiervan is, is dat je precies kunt zien waar de energie in het huis heen gaat. Vervolgens kun je heel gericht gaan kijken waar je nu beter moet isoleren. Dit bespaart je op de lange termijn dus ontzettend veel energiekosten.

#10 Vervang de lampen

Door de lampen in je huis te vervangen kun je er voor zorgen dat je interieur net even een andere uitstraling krijgt. Denk dus bijvoorbeeld aan een nieuw setje lampen voor in de keuken of in de hal. Vergeet niet je verlichting buitenshuis. Door buiten meer licht te plaatsen krijg je meer sfeer.