• ± 3 minuten

8 veelgemaakte fouten bij het inpakken

"Vermijd deze 8 veelvoorkomende inpakfouten tijdens je verhuizing. Leer van de experts van Verhuisbedrijf Draagkracht hoe je efficiënt inpakt!"

Ga je binnenkort verhuizen? Dan weet je vast en zeker dat hier ontzettend veel bij komt kijken, een goede voorbereiding doet dan ook wonderen. De sleutel naar een succesvolle verhuizing is het inpakken. Door goed en verstandig in te pakken kun je er echt voor zorgen dat de verhuizing sneller, efficiënter en met minder stress verloopt. Maar dan moet je natuurlijk wel de veelgemaakte inpak fouten voorkomen. Als verhuisbedrijf weten wij als geen ander wat de meest voorkomende fouten zijn. Wil je weten wat deze zijn? Bekijk dan zeker de onderstaande lijst:

  1. Inpakken zonder een duidelijk plan: de meest voorkomende fout is om in te pakken zonder hier van te voren over na te denken of zonder een strategie te bepalen. Stel een duidelijke inpak planning op met een tijdlijn waarin je bepaalt wat er wanneer ingepakt zal worden.
  2. Het inpakken uitstellen tot de verhuisdag: dit is de grootste fout die je kunt maken, onderschat het inpakken dan ook niet. Wanneer je deze taak uitstelt, stel je simpelweg ook je daadwerkelijke verhuizing uit. Uitstelgedrag leidt tot stress en stress leidt weer tot slechte beslissingen.
  3. Denken dat het sorteren van je spullen een tijdverspilling is: er zijn mensen die denken dat ze tijd besparen door gewoon alles in te pakken en dan na de verhuizing de spullen uit te zoeken. Niets is minder waar: het kost simpelweg meer tijd om meer spullen in en uit te pakken. Verder heb je hier ook meer inpakmateriaal voor nodig en zal je meer tijd en kosten kwijt zijn aan het vervoer van meer spullen.
  4. Het onderschatten van het belang van goed inpakmateriaal: dit is misschien de meest onschuldige inpak fout die je kunt maken, maar het heeft wel degelijk consequenties voor de veiligheid van je verhuizing. Zo kunnen je kostbare spullen namelijk beschadigen of kapot gaan.
  5. Denken dat je geen speciale doos met benodigdheden nodig zult hebben: deze doos wordt niet voor niets zo genoemd, het is iets dat echt van pas komt tijdens de verhuizing. Onderschat niet de hectiek van de verhuizing, al je spullen zitten in dozen en je kunt iets niet makkelijk terugvinden. Een doos met al je benodigdheden voor bijvoorbeeld de eerste nacht of eerste paar dagen, kan dan echt een uitkomst bieden.
  6. Tijd besparen door dozen te vol in te pakken: wanneer je dozen heel erg vol in pakt, zal je wel minder dozen nodig hebben maar hier bespaar je zeker geen tijd mee. Het verplaatsen van de dozen zal alleen maar moeilijker worden. Gebruik dan ook kleine dozen voor zware spullen en grote dozen voor lichte spullen. Maak de doos niet zwaarder dan 18-20 kg.
  7. Lege plekken in de verhuisdozen laten: het niet volledig vullen van de dozen is gevaarlijk voor je kwetsbare spullen doordat de inhoud zo kan verschuiven en tegen elkaar aan kan botsen. Gebruik dus vulmateriaal, bijvoorbeeld oude kranten, handdoeken of bubbeltjesplastic. Wil je graag uittesten of je dozen voldoende gevuld zijn? Til ze dan op en schud ze zachtjes, luister goed of je hoort dat de inhoud beweegt.
  8. Denken dat het labelen van de dozen niet nodig is: één van de fouten die het meest gemaakt worden tijdens het inpakken, is het niet labelen van de verhuisdozen. Je denkt misschien dat je wel zal onthouden wat waar in zit, maar óf je overschat jezelf óf je onderschat de hectiek van het verhuisproces. Dus neem een markeerstift en label de doos met de inhoud, de kamer van bestemming en zo nodig de speciale hanteringsinstructies. Het is ook zeer aan te raden om per kamer een bepaalde kleur label te gebruiken, dit vergemakkelijkt de verhuizing ontzettend.

Veel succes met het inpakken en onthoud: begin hier op tijd mee en bereid het goed voor!