• 3 minuten

9 tips om te onthouden tijdens het verhuisproces

Een verhuizing is altijd een hectisch proces waarbij er ontzettend veel geregeld en gedaan moet worden. Het is dan ook niet gek dat je tijdens deze stressvolle tijd wel eens wat cruciale zaken zal vergeten. We zijn immers ook maar mensen. Zo vergeet je wel eens een belangrijke taak die je eigenlijk écht had moeten uitvoeren voor de verhuizing, wat kan leiden tot extra kosten, stress en tijdverlies. Wij willen je helpen dit te voorkomen, hiervoor hebben wij een lijst opgesteld met 9 punten die mensen vaak vergeten tijdens het verhuisproces. Kortom, het is de perfecte verhuis geheugensteun.

  1. Maak een checklist: Tijdmanagement is cruciaal voor een succesvolle verhuizing, door middel van een duidelijke checklist kun je de verhuizing goed inplannen. Een checklist met een tijdlijn zorgt voor een goed overzicht van wat er wanneer moet gebeuren.

  1. Vergelijk verschillende verhuisbedrijven: Wil je graag je verhuizing (deels) uitbesteden? Vraag dan zeker bij meerdere verhuisbedrijven een offerte aan, deze zijn vrijblijvend en je krijgt hierdoor een goed idee van de mogelijkheden, de services en de verschillende prijzen. Laat je niet alleen leiden door de prijs, ervaring en recensies van oude klanten zijn ook heel belangrijk bij de keuze voor een verhuisbedrijf!

  1. Verzamel belangrijke documenten en papieren: Voordat je begint met het inpakken, is het altijd aan te raden om belangrijke documenten en papieren te verzamelen in één doos of tas. Denk hierbij aan papieren en documenten die te maken hebben met werk, huisvesting, financiën, gezondheid, school, voertuigen en de verhuizing zelf.

  1. Ga met je huisdier(en) naar de dierenarts voor een controle: Ook voor een huisdier is het verhuisproces stressvol, het is daarom altijd goed om te weten of je huisdier de verhuizing en de reis goed aan zal kunnen. Bespreek de verhuizing ook met je dierenarts, hij of zij heeft vast ook nog handige tips en adviezen. Ga je verhuizen naar een andere woonplaats? Regel hier dan van te voren een nieuwe dierenarts. Klik hier voor meer informatie over het verhuizen van een huisdier.

  1. Wees kritisch op wat je mee verhuist: Een verhuizing is het ultieme moment voor het weggooien van spullen die je nooit gebruikt. Maak dus stapels met spullen die weggegooid mogen worden, weggegeven kunnen worden en spullen die je wilt houden. Dit bespaart je ook weer heel wat tijd en kosten, zo heb je minder spullen om te vervoeren en in en uit te pakken.

  1. Bespaar op pak- en inpakmateriaal: Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat je spullen goed ingepakt kunnen worden en je hiervoor al het benodigde materiaal aanschaft. Maar dit is een kostbaar karweitje en waarom zou je alles helemaal nieuw moeten kopen? Vraag dan ook zeker vriende­n, buren, familieleden en collega’s of zij verhuisdozen hebben die jij zou mogen gebruiken voor jouw verhuizing. Verder kun je ook altijd op zoek naar dozen in supermarkten, boekenwinkels en kantoorboekhandels. Vaak heb je zelf al heel wat in huis dat een goed alternatief vormt als vul- en inpakmateriaal.

  1. Pak een doos in met alle benodigdheden: Dit is een klassiek voorbeeld van iets essentieels dat veel mensen vergeten te doen, terwijl het echt een uitkomst kan bieden na een vermoeiende en stressvolle verhuizing. Denk hierbij aan medicatie, extra kleding, keukenspullen, toiletspullen, gereedschap en waardevolle spullen. Houd deze doos tijdens de verhuizing bij de hand, geef hem niet af aan de verhuizers.

  1. Label alle ingepakte dozen: Sommige mensen vergeten het labelen of anderen begrijpen niet het belang hiervan. Totdat ze alles weer uit moeten pakken, want hoe heb je een duidelijk overzicht van wat waar hoort wanneer je niet labelt? Wanneer je de dozen labelt met bijvoorbeeld de kamer waar ze bij horen, kan je ontzettend veel tijd en verwarring besparen.

 1. Laat je post doorsturen: PostNL kent een hele handige service waarmee post automatisch doorgestuurd zal worden naar jouw nieuwe adres. Ook geven zij adreswijzigingen door.