Verhuizen in Blaricum

Verhuizing in Blaricum op de planning? Geniet van het moment en kies voor een zorgeloze verhuizing

De perfecte verhuizing begint met een GRATIS offerte!

of bel ons nu

Van harte gefeliciteerd! U gaat binnenkort verhuizen in Blaricum. Of u nou een huis hebt gekocht of een appartement gaat huren, een zorgeloze verhuizing is altijd prettig. Door een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen besteedt u het minst leuke werk aan een verhuizing uit en kunt u genieten van uw nieuwe woning in Blaricum.

Wonen in Blaricum

Blaricum is een rustige gemeente in Het Gooi. De gemeente staat ook wel bekend als de woonplaats van vele BN’ers. Wanneer u door Blaricum rijdt zal het gezellige centrum direct opvallen. Hier vindt u diverse winkeltjes en horecazaken en worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Zomers haalt u hier een heerlijk ijsje bij de bekroonde ijssalon De Hoop. Wanneer u meer van het water geniet kunt u vertoeven aan het Eemmeer. Populaire bezienswaardigheden in de omgeving zijn de Tafelberg en het Singer Laren.

De huidige verhuisbranche

Wanneer een bedrijf wil opereren in deze branche zal deze zich moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Echter zijn er veel bedrijven die zich niet aan deze wet- en regelgeving houden. Naast het inschrijven bij de KVK zijn er namelijk nog vele andere zaken waar een verhuisbedrijf zich aan zou moeten houden. Een groot deel van de bedrijven die verhuisdiensten aanbieden houden zich niet aan deze regels. Zo kan het zijn dat u tijdens uw zoektocht in contact komt met een bedrijf die volgens de wet deze diensten niet mag uitoefenen. In deze alinea leest u meer over de aanbieders en afnemers in de verhuisbranche.

Aanbieders in de verhuisbranche

Er zijn steeds meer aanbieders die de markt betreden zonder zich te houden aan de wetten en regels. Door weinig toezicht worden veel regels niet nageleefd, dit heeft als resultaat dat er een neerwaartse prijsdruk ontstaat. De druk op deze markt heeft als gevolg dat verhuisbedrijven hun tarieven laag moeten houden om aanvragen binnen te krijgen. Het aantal bedrijven dat verhuisdiensten aanbiedt is veel groter dan het aantal bedrijven die als ‘Verhuisvervoer’ ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Minder dan een kwart van de bedrijven is in het bezit van een vergunning van de NIWO. Het gaat hier om de WVG, dit staat voor beroepsgoederenvervoer over de weg. Deze vergunning is te verkrijgen wanneer een verhuisbedrijf voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van: vakbekwaam, betrouwbaar en vervoersmanager.

Afnemers in de verhuisbranche

Zoals u eerder las wordt de prijs onder druk gezet doordat er verhuisbedrijven zijn die hun diensten tegen een laag tarief aanbieden. Deze verhuisbedrijven voldoen niet aan de normen waar een verhuisbedrijf aan zou moeten voldoen. Veel verhuisbedrijven beschikken bijvoorbeeld niet over een verzekering waardoor als er iets kapot gaat tijdens de verhuizing, zij dit niet kunnen of willen vergoeden. Een verhuisbedrijf zonder onder andere vergunningen en verzekeringen kunnen dus voor de afnemers in de markt voor problemen zorgen.

Een verhuisbedrijf in Blaricum kiezen

Wanneer u niet thuis bent in de verhuismarkt is het moeilijk in te schatten wanneer u te maken heeft met een professioneel bedrijf of niet. Om u op weg te helpen bij de juiste keuze leest u in deze alinea een aantal zaken waar u op kunt letten.

Recensies

Elk bedrijf kan zeggen dat ze professioneel zijn en kwaliteit leveren. Maar alleen betrouwbare recensies laten zien of dit ook echt wordt waargemaakt. U kunt bijvoorbeeld kijken op klantenvertellen.nl hoe klanten de service van een verhuisbedrijf hebben ervaren. Tevens kunt u natuurlijk ook in Google naar de recensies kijken.

NIWO vergunning

Beschikt het verhuisbedrijf over een NIWO vergunning? Veel verhuisbedrijven hebben dit namelijk niet, ondanks dat dit verplicht is in Nederland. Wanneer een bedrijf goederen vervoert in opdracht van een derde partij zal deze in het bezit moeten zijn van een NIWO vergunning. U kunt op deze website erg eenvoudig opzoeken of een bedrijf hierover beschikt.

Kamer van Koophandel

Het bedrijf dient ook als ‘Verhuisbedrijf’ ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Dit kunt u eenvoudig controleren op de website van de KVK.

Verzekeringsvoorwaarden

Wanneer er iets gebeurt tijdens de verhuizing is het fijn als dit snel en goed wordt opgelost. Is het bedrijf aangesloten bij Erkende Verhuizers? Dan heeft u geen eigen risico. Vraag dus altijd naar de verzekeringsvoorwaarden en het eigen risico.

Erkende verhuizers

Als laatste kunt u controleren of een bedrijf is aangesloten bij Erkende Verhuizers. Dit heeft namelijk verschillende voordelen. Zoals hierboven werd benoemd heeft u dan de beste verhuisverzekering en weet u zeker dat uw kostbare spullen in deskundige handen zijn. Tevens wordt er gecontroleerd of het personeel opgeleid is en neemt u een dienst af waarvan de algemene voorwaarden samen met de Consumentenbond zijn opgesteld.

Verhuisbedrijf Draagkracht: kwaliteit en persoonlijk contact

Bij Verhuisbedrijf Draagkracht zijn wij altijd transparant naar onze klanten toe. U zult niet voor verrassingen komen te staan en er wordt goed naar u gecommuniceerd zodat u altijd op de hoogte bent van hoe wij te werk gaan.

Verhuizing op maat

Bij Verhuisbedrijf Draagkracht is veel mogelijk. Zo kunt u er voor kiezen om alleen uw inboedel te laten verhuizen, maar het is ook mogelijk om uw meubels te laten demonteren en monteren in uw nieuwe woning. Tevens behoort het in- en uitpakken tot de mogelijkheden. De meest gekozen opties zijn:

 • Full service VIP: Verhuisbedrijf Draagkracht verzorgt alles tijdens uw verhuizen, van het inpakken van spullen tot het monteren van lampen in uw nieuwe woning
 • 50/50 deal: U helpt zelf ook mee tijdens de verhuizing en geeft een groot deel uit handen
 • Pakt zelf in: U pakt zelf de spullen in en uit en Verhuisbedrijf Draagkracht verhuist de spullen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven van Verhuisbedrijf Draagkracht? Vraag dan een offerte aan en u ontvangt op werkdagen binnen 6 uur een reactie van ons.

Particuliere verhuizing soepel laten verlopen

1

Gratis offerte aanvragen

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in. Binnen 5 minuten kunnen wij met de aanvraag jouw verhuizing perfect in kaart brengen.

2

Ontvang een goed verhuisplan

Wij zorgen ervoor dat je binnen 6 uur een verhuisofferte ontvangt. Zo kan je weer gauw verder met andere zaken want er komt genoeg kijken bij een verhuizing.

3

Manage jouw verhuizing

Pak je zelf in, dan staan we op de verhuisdag op tijd klaar om alles in te laden. Wil je gebruik maken van extra services zoals het inpakken en demonteren van meubels en apparatuur, dan kan dat ook!

4

Voel je direct lekker thuis

Verhuizen is meer dan alleen het verplaatsen van meubels en dozen. We vinden het dan ook belangrijk dat je je snel thuis voelt in de nieuwe woning. Daarom helpen we je indien gewenst ook met het uitpakken, het monteren en installeren en het ophalen van de verhuisdozen.

Altijd inbegrepen bij jouw verhuizing

Bij een verhuizing komen veel dingen kijken. Het is niet transporteren van jouw inboedel van A naar B is natuurlijk niet het enigste wat er moet gebeuren. Zo kun je er bij verhuisbedrijf Draagkracht ook voor kiezen om alles in te laten pakken of om een verhuislift te huren. Bekijk hieronder alle opties voor jouw verhuizing:

 • Banken, stoelen, tafels, kasten en bedden worden door ons ge(de)monteerd en beschermd met verhuisdekens en wikkelfolie
 • Matrassen vervoeren we in speciale beschermhoezen

We maken gebruik van speciale dozen en hoezen voor jouw:

 • Lampen
 • Hangkleding
 • TV
 • Schilderijen
 • Elektronica
 • Spiegels/glas
 • Beelden en kunst
 • Inloopmatten om jouw vloer te beschermen
 • Speciale trapbescherming
 • Een beschermende deken op jouw deuren