Verhuizen naar Spanje

Gaat u emigreren naar Spanje? Wat leuk! Wij helpen u om de verhuizing naar Spanje efficiënt en goedkoop te houden, bekijk hier onze opties en uitgebreide service.

De perfecte verhuizing begint met een GRATIS offerte!

of bel ons nu

Heb je besloten om binnenkort naar Spanje te verhuizen? Dan wil je je natuurlijk goed voorbereiden en dus wat meer informatie opdoen over hoe een internationale verhuizing in zijn werk gaat. De essentiële bijkomstigheden van zo’n verhuizing hebben wij voor je op een rijtje gezet. Het lijkt misschien veel, maar als je alles goed en stap voor stap regelt kom je niet voor verrassingen te staan.

Emigreren naar Spanje

Wanneer je gaat emigreren moet je natuurlijk als eerste de verhuizing zelf goed geregeld hebben. Hiervoor kan je een verhuisbedrijf inschakelen die gespecialiseerd is in internationale verhuizingen, zoals een verhuizing naar Spanje. Bovendien heb je natuurlijk ook werk nodig en is het fijn als je dit al geregeld hebt of een goede buffer hebt zodat je tijd hebt om te zoeken naar een baan. Bovendien moet je ook je auto invoeren en moet je natuurlijk alle documenten goed op orde hebben, zowel in Nederland als in Spanje. Verder is het fijn als je je alvast oriënteert op de taal en je goed verstaanbaar kunt maken in het Spaans. Daarnaast kom je natuurlijk in een ander land met een andere cultuur, waardoor het ook fijn is als je daar al het een en ander van weet.

Wat kost een verhuizing naar Spanje

First things first, de verhuizing. Je hele inboedel naar een ander land verhuizen, daar kun je nog wel eens wat stress van krijgen. Het is daarom verstandig om hulp in te schakelen. Denk hierbij aan een professioneel verhuisbedrijf, zoals verhuisbedrijf Draagkracht. Denk er bijvoorbeeld aan dat je extra stevige verpakkingen nodig hebt voor lange verhuis ritten. Verder moet ook de nodige documentatie verzorgd worden voor bij de grenscontroles. Ook hierbij kan een professioneel verhuisbedrijf u helpen. Kortom u kunt geheel verzorgd en met een gerust hart naar Spanje verhuizen. Neem gerust contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken of vraag een offerte aan.

Grootte inboedel Soort transport Gemiddelde kosten *
Één slaapkamer Verhuisbus €1.000,- tot €1.500,-
Per schip
(in container)
€2.300,- tot €3.100,-
Drie slaapkamers Verhuisbus €1.700,- tot €2.400,-
Per schip
(in container)
€4.900,- tot €6.600,-
Vijf slaapkamers Verhuisbus €2.800,- tot €3.900,-
Per schip
(in container)
€7.400,- tot €10.000,-

Checklist verhuizen naar Spanje

Ten eerste zijn er natuurlijk een aantal documenten die verzorgd moeten worden voor een emigratie naar Spanje, denk hierbij aan paspoort en rijbewijs, maar ook diploma´s. Verder is het belangrijk dat je je uitschrijft bij je gemeente en inschrijft in Spanje. Daarnaast is het verstandig om contact op te nemen met de Belastingdienst om alle belastingzaken te regelen. Bovendien is het ook belangrijk om je verzekering goed geregeld te hebben. Denk aan een algemene zorgverzekering, een inboedelverzekering, een auto/ of motorverzekeringen eventueel een reisverzekering, wanneer je van plan bent om regelmatig terug te keren naar Nederland. Verder moet je denken aan je pensioen en medische zaken, zoals het aanmelden bij een huisarts en tandarts. Daarnaast is het belangrijk om alle lopende abonnementen, zoals dat van tijdschriften, de sportschool, telefoon, tv en internet, maar ook gas, water en licht, op te zeggen. Als er kinderen mee verhuizen, moet er nog meer geregeld worden. Zo moet je de kinderen uitschrijven bij de oude school en inschrijven bij de nieuwe school.

Wanneer je gaat emigreren, is het natuurlijk fijn als je je makkelijk verstaanbaar kunt maken. Hierdoor is het verstandig om een taalcursus te volgen. Dit zou je al in Nederland kunnen doen, maar ook in Spanje. Wanneer je ervoor kiest om een taalcursus in Spanje te volgen, kun je het vervolgens direct in de praktijk brengen. Dan kun je bijvoorbeeld een klein gesprekje voeren met je nieuwe buren of gemakkelijk je brood bestellen bij de bakker. Je kunt ervoor kiezen om 1-op-1 les te krijgen, in groepsverband of via een online cursus. Daarnaast zul je de taal snel leren als je eenmaal in Spanje woont. ¡Buena suerte!
Als je gaat emigreren is het verstandig om je goed in te lezen, een emigratie gids is hierbij erg handig. Dit is een digitale reisgids met veel nuttige informatie. Je kunt hierin bijvoorbeeld vinden hoe het inschrijven bij een gemeente in zijn werk gaat, maar er staan ook in hoe je werk kunt vinden. Deze gids scheelt je uiteindelijk veel uitzoekwerk. Vaak is deze informatie wel in het spaans op websites te vinden, maar als je de taal nog niet optimaal beheerst, is het toch fijn als je alles in het Nederlands kunt vinden. De Emigratie Gids Spanje is dus onmisbaar bij het zoeken naar een baan, een studie of zelfs een woning in Spanje.
Naast dat je in Spanje heerlijk kunt genieten van het zonnetje moet er natuurlijk ook gewerkt worden. In Spanje is er in veel sectoren sprake van een tekort aan werknemers. in Spanje is vooral de dienstverlenende sector erg groot. Hierdoor heb je zeker kans op een goede baan als je vakkennis hebt, maar ook als je verschillende vreemde talen spreekt heb je een streepje voor vanwege het internationale netwerk van veel bedrijven. Bovendien is Nederland een belangrijk exportland van Spanje, waardoor veel ondernemingen op zoek zullen zijn naar Nederlandstalige werknemers. Dat is natuurlijk wel ideaal, helemaal als je de taal nog niet 100% beheerst. Verder worden er veel werknemers gezocht in de landbouw, IT, ambachtelijke beroepen en onderwijs.
Ondanks dat er in veel sectoren veel werknemers worden gezocht, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen onderneming te starten in Spanje. In Spanje heb je goede kansen als je een eigen onderneming wilt beginnen, aangezien de belemmeringen voor zelfstandig ondernemerschap relatief laag zijn.
Spanje heeft erg veel plekjes om te ontdekken en een aantal erg mooie steden. De eerste is dan het welbekende Barcelona. De bruisende stad grenst aan de Middellandse zee en heeft diverse grote parken. Naast al deze natuur heeft het centrum ook een bruisende stad. je kunt er tot s avonds laat genieten van de vele terrasjes. Daarnaast is Valencia erg populair. Ook deze stad beschikt over een mooi strand. Je kunt hier genieten van het oude centrum, maar ook van een zeer modern museum. Verder is de hoofdstad, Madrid, ook populair. Deze stad ligt juist in het midden van Spanje en is daardoor heel anders dan Barcelona en Valencia. Madrid kenmerkt zich door de vele musea, winkelstraten en het heerlijke eten.
Wanneer het dan eindelijk zo ver is om de verhuizing te gaan regelen, wil je natuurlijk dat dit goed verloopt. Kies daarom voor een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in verhuizingen naar Spanje, zoals Verhuisbedrijf Draagkracht. Op deze manier wordt overal aan gedacht en alles in goede banen geleid. Je hoeft je dus nergens zorgen over te maken. Heb je speciale wensen of wil je juist meer informatie? Schroom dan niet om contact op te nemen of een offerte aan te vragen.
Natuurlijk is het weer is Spanje zeker een reden om naar Spanje te verhuizen. Je hebt er heel veel zon en lange zomers. Verder is het wonen in Spanje veel goedkoper dan in Nederland. De houdt de aanschaf van je woning in, maar ook het levensonderhoud. Verder zijn ook de lokale belastingen, wegenbelasting en verzekeringen vele malen lager dan in Nederland. Bovendien is de gezondheidszorg in Spanje goed en zijn de mensen vriende­lijk en gastvrij. Tot slot kun je in Spanje heerlijk genieten van de natuur en het eten, wat een gezonde levensstijl bevordert.
Spanje is een bureaucratisch land en aangezien er bij een emigratie veel papierwerk komt kijken, is dit niet de ideale combinatie. Verder is er in Spanje een andere mentaliteit. Het gaat allemaal wat rustiger en je moet dan ook niet versteld staan als mensen niet op tijd bij hun afspraak zijn. Bovendien wordt er Spaans gesproken, wanneer je de taal niet goed beheerst kan dit wel een nadeel zijn. Vooral in de kleine dorpen spreken de Spanjaarden ook niet goed Engels. Naast dat het weer enorm lekker is, kan het ook erg vochtig zijn aan de kust. Als je van plan bent om voor lokale bedrijven te gaan werken, dan is het salaris niet al te hoog. De lonen in Spanje zijn dan ook lager dan in EU landen.