Verhuizen naar Engeland

Essentiële informatie voor een verhuizing naar Engeland: kosten, Brexit en een checklist verhuizen. Wij hebben het allemaal voor u verzameld en helpen u graag met deze internationale verhuizing!

De perfecte verhuizing begint met een GRATIS offerte!

of bel ons nu

Overweeg je om op termijn te verhuizen naar Engeland of heb je de beslissing al gemaakt, maar wil je nog wat meer informatie over hoe een internationale verhuizing in zijn werking gaat?

Wij hebben alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een verhuizing naar Engeland voor je op een rijtje gezet.

Engeland is onder vele Nederlanders een populair land om naartoe te emigreren. Dit komt met name doordat Engeland een populair werkland is. Vele hoofdkantoren van internationale bedrijven zijn gelegen in grote Engelse steden als Londen, Manchester en Birmingham. Naast de arbeidsmogelijkheden die Engeland biedt, is Engeland ook erg populair om haar cultuur, mooie natuur en uiteraard de leuke pubs.
Door het akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over de Brexit zijn er bepaalde zaken aangescherpt. De zaken die voor een verhuizing naar Engeland van belang zijn worden hieronder weergegeven:
 • Vergunning nodig voor het in- en uitvoeren van beschermde planten en dieren
 • Visum nodig bij een verblijf langer dan 3 maanden
 • EHIC (internationale zorgpas) mogelijk niet meer geldig in het Verenigd Koninkrijk
 • Internationaal rijbewijs nodig bij verblijf langer dan 3 maanden
 • Grenscontroles duren in 2021 mogelijk langer
 • Een verhuizing naar Engeland kost gemiddeld tussen de 2000,- en 5000,-. De prijs is gebaseerd op een huishouden van 3 personen. Hoeveel je daadwerkelijk gaat betalen voor je verhuizing, hangt af van de hoeveelheid te verhuizen spullen, de afstand en de services die je afneemt. Mocht je een meer gedetailleerde prijsopgave willen, dan kun je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.
  De huurprijzen in Engeland variëren nogal, maar één ding is duidelijk: een woning huren in Engeland is niet erg voordelig. Hoe dichterbij je in de buurt van Londen komt, hoe hoger de huurprijzen zijn. Hieronder worden de gemiddelde huurprijzen weergegeven voor de vier populaire Engelse steden Londen, Birmingham, Leeds en Manchester.
 • London - € 2.858,45
 • Birmingham- € 1.103,64
 • Leeds- € 1.200,30
 • Manchester- € 1.074,32
 • *Gemiddelde huurprijs op basis van een 3 kamer appartement*
  Een verhuizing naar Engeland is een stap waar veel bij komt kijken. Het is dan ook niet gek als je zo af en toe het overzicht verliest. Om die reden hebben we een handige checklist voor je opgesteld, met daarin zes belangrijke zaken die je niet mag vergeten na te lopen.
 • Administratieve zaken regelen (belastingdienst, bankrekening en uitschrijven gemeente)
 • Geldigheid van officiële documenten checken (rijbewijs, paspoort en diploma’s)
 • Controleren wat er verandert qua belastingen
 • Controleren hoe het zit met pensioen en AOW
 • Uitzoeken van zorgverzekering
 • Beslissen wat te doen met auto en inboedel
 • Over het algemeen spreken Nederlanders spreken over het algemeen redelijk goed Engels. Dit maakt het werken voor de meeste Nederlanders een stuk makkelijker. De werksfeer is echter een stuk anders dan in Nederland. Er heerst in Engeland nog een ietwat ouderwetse hiërarchie op de werkvloer. Zo zijn Engelsen zijn een stuk netter en formeler op de werkvloer. Zomaar even je leidinggevende zeggen waar het op staat wordt over het algemeen niet erg gewaardeerd.Let op: Door de Brexit is het niet langer meer mogelijk om zonder visum te werken in Engeland. Houdt hier rekening mee.
  Wanneer je naar Engeland verhuisd is het wel zo prettig als je een eigen woonruimte hebt. Wanneer je insteek een permanente verhuizing is, is een koopwoning wellicht een betere optie. Het is momenteel ook een gunstige tijd om een woning te kopen in Engeland: de huizenprijzen dalen al een tijdje en in mei 2020 liet de woningmarkt zelfs de grootste daling sinds 2009 zien. Een mooi moment om voordelig in te stappen dus. Meteen op zoek naar een woning in Engeland? Dan kun je gebruikmaken van de volgende 3 handige zoekmachines in vastgoed: Zoopla, Prima Location en The House Shop
  De keuze om naar Engeland te verhuizen kan diverse redenen hebben. Veel mensen die naar Engeland verhuizen doen dit vanwege hun werk, familie en/of studie. Engeland heeft een rijk zakenleven en een hoop hoog aangeschreven universiteiten. Dit maakt het voor ambitieuze studenten ook erg aantrekkelijk maakt om te emigreren.
  Om een beter beeld te krijgen hoe het leven als expat in Engeland is, kun je diverse fora bezoeken. Dit is ideaal om meer gevoel te krijgen bij je verhuizing en antwoord te krijgen op eventuele vragen. Het leven in een ander land kan namelijk verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Wat is er nou fijner dan die uitdagingen van te voren al inzichtelijk hebben en te leren van andermans ervaringen?

  Verhuisbedrijf gespecialiseerd in verhuizingen naar Engeland

  Verhuisbedrijf Draagkracht is gespecialiseerd in verhuizingen van en naar Engeland. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee: zo heb je minder zorgen over de te regelen zaken en kun je met vrijwel iedere vraag bij ons terecht. Een verhuizing brengt al genoeg zorgen met zich mee. Wij zorgen er daarom voor dat jij je zo min mogelijk hoeft te focussen op de daadwerkelijke verhuizing en zoveel mogelijk kan ontspannen.

  Offerte aanvragen voor verhuizing naar Engeland

  Ben je benieuwd wat Verhuisbedrijf Draagkracht voor jou kan betekenen om van jouw verhuizing naar Engeland een succes te maken? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en dan spreken we elkaar snel!