Verhuizen naar België | Goedkoop!

Verhuist u naar België? Verhuisbedrijf Draagkracht heeft ervaring met internationale verhuizingen en staan u graag bij in de voorbereiding en de verhuizing.

De perfecte verhuizing begint met een GRATIS offerte!

of bel ons nu

Bij een verhuizing naar het buitenland komt nog veel meer kijken en er moet nog meer voorbereid en geregeld worden. Hoe zit het met de verblijfsvergunning? Kan u in Nederland blijven werken? Waar moet u zich allemaal uitschrijven in Nederland en weer inschrijven in België? Wat moet u doen met eventuele schulden? Dit zijn een aantal van de vragen die dan bij u opkomen en een goede voorbereiding is daarom ook cruciaal. Een professioneel verhuisbedrijf inhuren kan dan echt een uitkomst bieden, zij regelen de praktische zaken en u kunt zich op deze administratieve zaken richten. Verhuisbedrijf Draagkracht heeft jarenlange ervaring in internationale verhuizingen en zorgt ervoor dat uw verhuizing naar België stressloos, efficiënt en soepel verloopt.

Verhuist u naar België? Verhuisbedrijf Draagkracht heeft ervaring met internationale verhuizingen en staan u graag bij in de voorbereiding en de verhuizing.

Wat moet u allemaal regelen voor uw verhuizing naar België?

  • Post: Via PostNL kunt u een verhuis­service aanvragen, dit is ook mogelijk voor België. Zo wordt alle post die is gericht aan uw oude adres doorgestuurd naar uw nieuwe adres in België.
  • In- en uitschrijven: Schrijft u uit bij uw gemeente in Nederland, dit kan al 5 dagen voor de verhuizing. Wanneer u verhuist naar België moet u zich binnen 8 dagen melden bij uw nieuwe gemeente.
  • Verblijfsvergunning: U kunt een visum aanvragen bij de Belgische gemeente waar u gaat wonen, hiermee kan de gemeente u een verblijfsvergunning geven. Voor de aanvraag van uw visum moet u wel kunnen tonen dat u op zoek bent naar werk of werk hebt. Mocht u niet in België willen gaan werken, dan moet u kunnen aantonen dat u over voldoende middelen beschikt om uw huishouden te kunnen onderhouden.
  • Gezondheidszorg: België kent net als Nederland een verplichte ziektekostenverzekering, dit wordt beheerd door het ziekenfonds oftewel de mutualiteit. Wanneer u begint met werken in België bent u verplicht om zich aan te melden, kinderen tot 25 jaar oud zijn automatisch aangesloten bij de mutualiteit van het gezinshoofd. Daarnaast is het ook aan te raden om een hospitalisatieverzekering af te sluiten, dit dekt kosten voor wanneer u naar het ziekenhuis moet. Als u in Nederland blijft werken, moet u zowel in Nederland als in België verzekerd zijn. Het is dan mogelijk om bij uw Nederlandse zorgverzekering te kiezen voor een maximaal eigen risico en een minimale dekking.

Benieuwd naar de kosten?

Verhuisbedrijf Draagkracht is een professioneel verhuisbedrijf en biedt u garantie, duidelijke voorwaarden en expertise. Verhuisbedrijf Draagkracht heeft ervaring met internationale verhuizingen en kunnen u bijstaan in de voorbereiding, verder hebben ze betrouwbare contacten in het buitenland. U kunt de verhuizing zover uitbesteden als u wilt. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de volgende services: van verhuur verhuisdozen, verhuur verhuiswagen, verhuur verhuislift, sjouw en transporteer werk, tot een complete verhuizing inclusief klusjes en in- en uitpakken. Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!