• ± 6 minuten

Verhuizen naar het buitenland; jezelf thuis voelen

GPT "Maak je internationale verhuizing soepel met Verhuisbedrijf Draagkracht. Leer hoe je je snel thuis voelt in een nieuwe cultuur en omgeving."

Verhuizen naar een nieuw land is even spannend als angstaanjagend. Je beseft nooit helemaal hoe sterk je gebonden bent aan de cultuur van je thuisland, totdat je naar het buitenland verhuist en geconfronteerd wordt met een cultuur – en mogelijk een taal – die duidelijk anders is dan die van jezelf. Je zult de verandering zeker voelen. De truc is om het te omarmen, in plaats van er tegen te vechten. Want of je nu kiest voor een verhuizing naar een ander land, omdat je toe bent aan een avontuur of omdat je baan of iets anders je daarheen bracht, het aanpassen begint met naar de ervaring te leunen en het meeste eruit te halen dat je kunt. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Onderzoek de cultuur voordat je verhuisd

Wanneer u naar een nieuw land op vakantie zou gaan, wilt u meer te weten komen over de normen en culturele verwachtingen van het gebied voordat u daar aankomt. Het begrijpen van gedragsnormen is belangrijk om vertrouwd te raken en het is gemakkelijker om ze te kennen voordat je ze op vakantie op de harde manier te probeert te achterhalen. Neem de tijd om de culturele etiquette thuis te lezen en je zult de overgang van toerist naar “local” een stuk makkelijker voor jezelf maken.

Leer de taal

Als u naar een land verhuist met een taal waarmee u niet vertrouwd bent, hoeft u het niet vloeiend te spreken tegen de tijd dat u daar aankomt (het zal veel gemakkelijker zijn om dat te doen als u het elke dag hoort en spreekt), maar je moet de basis kennen. Leer op je gemak simpele dingen als “hallo” en “bedankt”, en termen die je in het begin helpen te navigeren. Er zijn heel veel gratis online taalhulpmiddelen die als een goed startpunt dienen.

Accepteer dat je heimwee hebt

Heimwee is volkomen normaal na een verhuizing naar een nieuw land. Je onderdompelen in een nieuwe cultuur en taal kan je een geïsoleerd gevoel geven in je eigen ervaringen of je laten verlangen naar het comfort en de vertrouwdheid van thuis. Laat heimwee je echter niet weerhouden om van je nieuwe thuis te genieten. Erken het, maar denk er niet over na – het zal moeilijker zijn om te acclimatiseren als je je dagen besteedt aan het focussen op je vriende­n thuis in plaats van op stap te gaan en nieuwe te ontmoeten.

Creëer een vertrouwde en geruststellende ruimte

Waar je ook woont, je huis moet een toevluchtsoord zijn waar je naar toe kunt komen voor je rust. Dit geldt vooral als je in een nieuwe omgeving woont. Voer enkele extra stappen uit om uw nieuwe huis of appartement echt als thuis te laten voelen. Hang foto’s op van uw familie en vriende­n. Dan vergeet je niet dat je een plek hebt om te ontspannen die niet zo anders en nieuw voelt. Ga erop uit en ontdek Een van de allerbeste onderdelen van verhuizen naar een nieuw land is jezelf onderdompelen in een heel andere wereld dan je gewend bent. Maak er een gewoonte van om te ontdekken en alles te ontdekken wat er om je heen is, dit is zowel leuk als een manier om jezelf te acclimatiseren in je nieuwe omgeving. Dus bekijk populaire websites en bezienswaardigheden , en maak veel lange wandelingen. Je leert snel de lay-out van het land, maar ook wat het zo speciaal maakt.

Eet lokale delicatessen.

Eten is een troost, daarom zul je waarschijnlijk de neiging voelen om je te houden aan wat je kent nadat je bent verhuisd. Maar eten is ook een onderdeel van de cultuur en een van de beste manieren om meer te weten te komen over je nieuwe land. Weersta de trek van bekende recepten en restaurantketens en doe een poging om te eten zoals de lokale bevolking. Als je graag kookt, breng dan een bezoek naar de mark en koop onbekende ingrediënten die de keuken van uw buitenlandse avontuur bepalen. Je hoeft natuurlijk je oude favorieten niet helemaal op te geven!

Socialize

Mensen ontmoeten kan moeilijk zijn, waar je ook woont, en het kan extra intimiderend aanvoelen na een verhuizing naar een nieuw land. Toch is het een cruciaal onderdeel van integratie. Ontmoet uw buren, zoek clubs en ontmoetingen op en maak eenpraatje op plaatsen zoals parken en koffietentjes. Natuurlijk kan het een beetje angstaanjagend zijn om dat te doen, maar je zult het moeilijk vinden om je te acclimatiseren als je je eenzaam voelt. Als het comfortabeler is, begin dan met een aantal online communities en stel uiteindelijk enkele fysieke bijeenkomsten voor. Zoek vrijwilligerswerk Vrijwilligerswerk in uw nieuwe land is een fantastische manier om nieuwe mensen te leren kennen en meer te weten te komen over zaken die er toe doen. Het zal je ook helpen om je verbonden te voelen met je nieuwe community. Als taal een barrière voor u vormt, overweeg dan om vrijwilligerswerk te doen om de nieuwe taal te leren op een school of in een gemeenschapscentrum. Of zoek gewoon online aanbiedingen en lokale advertenties om te zien waar hulp nodig is. Iedereen heeft iets dat ze als vrijwilliger te bieden hebben, en je zult verrast zijn door hoeveel je terugkrijgt. Pas je routine aan Elk land heeft zijn eigen routines. Of dat nu middag-siësta’s betekent, diners die beginnen om 22.00 uur in plaats van 18.00 uur, of hele dagen waarbij de enige verwachting is om te ontspannen, je kunt het beste de routine van je nieuwe huis omarmen in plaats van ertegen te vechten. Ongeacht wat je gewend bent, ga mee met de stroom en pas je schema aan de manier aan waarop de mensen om je heen leven.

Stel een aantal doelen

Denk na over de dingen die u zou willen bereiken nadat u naar een nieuw land bent verhuisd, of het nu vloeiend worden in de taal is, of een baan vinden, een groep vriende­n zoeken, enzovoort. Voer vervolgens actieve stappen om dit te bereiken. De doelen zelf zullen je helpen meer een deel van je omringende gemeenschap te worden. Concentreer u op doelen die u goed van dienst zullen zijn in uw nieuwe land, en wees er altijd zeker van dat u feestviert wanneer u ze bereikt.

Verwaarloos je vriende­n en familie thuis niet

Hoewel je niet wilt worden gecontroleerd in je nieuwe huis, wilt u ook niet de belangrijke banden verbreken. Onze connecties houden ons op de been, en het is cruciaal om een ??ondersteuningssysteem te hebben waarop je kunt leunen, ongeacht waar ze wonen. Doe een gezamenlijke inspanning om ondanks de lange afstand in contact te blijven, een taak die in het digitale tijdperk van vandaag veel gemakkelijker is gemaakt.

Expats of niet expat?

Er is enige tijd onenigheid over of het al dan niet waardevol is om lid te zijn van een expat-community in uw nieuwe land. Aan de ene kant kan het een goed gevoel geven om jezelf te omringen met mensen en dingen uit je eigen cultuur. Maar het weerhoudt je ook van het volledig omarmen van alle nieuwigheden van wat er om je heen gebeurt. Het is aan jou of je jezelf wilt koppelen aan andere expats, maar als je dat doet, zorg er dan voor dat je jezelf niet volledig afsluit voor de lokale cultuur en omgeving waarin je bent terechtgekomen.

Verhuizen naar een nieuw land – en daarmee een vreemde nieuwe wereld – is niet per se een eenvoudige aanpassing, maar het is een geweldige kans. Of het nu permanent is of tijdelijk, gebruik het als een ervaring om te leren en te groeien, en open je geest voor andere manieren van leven. En als je je verdrietig voelt, onthoud dan: je oude huis is slechts een aantal uur van je verwijderd.