• ± 5 minuten

Verhuizen tijdens Corona

"Ontdek hoe je veilig en efficiënt kunt verhuizen tijdens de pandemie met Draagkracht's up-to-date gids en tips voor een zorgeloze verhuiservaring."

Ben jij door de lockdown je woning meer dan zat? Heb je er schoon genoeg van om naar dezelfde vier muren te staren? Of is je huurcontract simpelweg verlopen en zoek je naar wat nieuws? Dan ben je niet de enige: afgelopen jaar ruilden veel mensen hun woning. Klinkt aantrekkelijk, toch? Maar verhuizen in coronatijd, hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Mogen er wel mensen komen helpen? En de verhuizers, houden die wel afstand? In dit artikel alles over verhuizen tijdens corona.

Kan ik verhuizen tijdens corona?

Goed, de knoop is doorgehakt. Door de lange lockdown lijkt je onderkomen zo onderhand een schoenendoos en je hebt besloten een grotere woning te huren of kopen. Je kan niet wachten om erin te trekken… Maar kan je eigenlijk wel verhuizen tijdens coronatijd?

Goed nieuws: corona houdt veel dingen tegen, maar jouw verhuizing kan gelukkig gewoon doorgaan.

Waar moet ik op letten bij verhuizen tijdens corona?

Ga je verhuizen tijdens de lockdown, dan moet wel op een aantal dingen letten:

 1. Houd rekening met het maximaal aantal gasten dat je tegelijkertijd en op één dag mag ontvangen.
 2. Houd rekening met de 1.5-meter-regel: houdt afstand van vriende­n of familie die helpen verhuizen.
 3. Sommige meubels moet je verplicht met meer dan 1 persoon tillen, waarbij afstand houden moeilijk is. Hiervoor is het inhuren van professionele verhuizers verstandig.

Tips verhuizen tijdens corona

Graag geven we daarnaast de volgende drie tips:

 1. Het is geen goed idee om meerdere familieleden en vriende­n in te schakelen om je te helpen verhuizen. Je dient je namelijk, ook tijdens je verhuizing, aan het maximaal aantal gasten te houden. Bovendien maken meer mensen het moeilijker om afstand te houden.
 2. Wil je toch hulp inschakelen van vriende­n en familie? Nodig dan één persoon per dag uit, en vraag of ze vóór de verhuizing willen helpen met het demonteren van meubels en het inpakken van spullen, of het schoonmaken van jouw nieuwe woning.
 3. Zorg dat je vriende­n en familie er niet zijn op de dag van de verhuizing en huur professionele verhuizers in: zo kunnen we gemakkelijker afstand houden en wordt je verhuizing snel en op een goede, verantwoorde manier geregeld.

Professionele verhuizers inhuren tijdens corona

Professionele verhuizers inhuren is eigenlijk altijd verstandig, maar tijdens corona al helemaal. Door het inhuren van professionele verhuizers voorkom je dat je het maximaal aantal gasten moet overstijgen, of dat je verhuizing per ongeluk verandert in een nieuw superspreading event.

Als verhuisbedrijf doen we er alles aan om besmetting met en verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

 • We houden continu minstens anderhalve meter afstand.
 • We geven je uiteraard geen hand, hoe onpersoonlijk dat ook is.
 • We desinfecteren onze handen regelmatig (hiervoor nemen we zelf materiaal mee).
 • We nemen mondkapjes mee. Wil je dat we deze in jouw woning en tijdens de verhuizing dragen? Geef dit dan aan.
 • We sturen minder verhuizers tegelijk op pad. In de meeste gevallen is dit geen enkel probleem en verloopt de verhuizing net zo spoedig als anders.
 • Grotere verhuizingen proberen we over meerdere dagen te verspreiden zodat we met een kleinere ploeg kunnen werken.

Vraag nu een corona-proof verhuisplan aan

Verhuizen van zware objecten

Wil je enkele zware objecten verhuizen, zoals een koelkast, een wasmachine, een bank of een piano? Ga dan zeker niet zelf tillen. Je wilt toch niet dat jouw kostbare piano straks aan diggelen ligt onderaan de trap?

Zeker voor het verhuizen van dergelijke grote, zware objecten is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Onze professionele verhuizers verhuizen dagelijks vele zware objecten, dus hun spierballen zijn nu eenmaal wat groter dan die van jou. No offense 😉 Bovendien weten ze precies op welke manier ze jouw bank het beste kunnen tillen en hoe ze de trommel van je wasmachine vastzetten, zodat er geen water lekt. Ten slotte beschikken onze verhuizers natuurlijk over de nodige hulpmiddelen, zoals steekwagens en tilliften.

Heb je vragen over het verhuizen van een bepaald object? Dan kunnen we door middel van foto’s of video’s een goede inschatting maken en een offerte opstellen.

Covid-proof verhuizen

Verhuizen tijdens coronatijd heeft iets meer voeten in de aarde. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen wij zoals gezegd allerlei maatregelen. Hiermee beschermen we niet alleen onszelf en onze collega’s, maar ook jou als klant.

Je kunt ons helpen door zelf ook de volgende richtlijnen te volgen:

 1. Was je handen regelmatig met water en zeep. Zorg dat er zowel in het oude huis, als in het nieuwe huis, voldoende desinfectiemiddelen aanwezig zijn.
 2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 3. Wil je je neus snuiten? Gebruik dan een papieren zakdoekje. Gooi deze na gebruik gelijk in de prullenbak. Zorg dus voor genoeg papieren zakdoekjes.
 4. Hoezeer we je ook respecteren als klant, we geven je geen hand. Zo beschermen we niet alleen onszelf, maar ook jou.
 5. Houdt minimaal 1,5 meter afstand tot onze verhuizers. Laat het tillen van zware objecten aan ons over.
 6. Nodig geen vriende­n en familie uit op de dag van verhuizing. Het wordt dan al snel te druk en afstand houden is dan vaak onmogelijk. Bovendien: je huurt ons niet voor niks in. Laat het verhuizen lekker aan ons over!

Op de website van het RIVM vind je actuele informatie over het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM.

Vraag nu een corona-proof verhuisplan aan

Ik heb ziekteverschijnselen: wat nu?

Heb jij, of een van je huisgenoten, ziekteverschijnselen zoals hoesten en koorts? Of ben je recent in contact geweest met iemand die positief is getest voor het coronavirus? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door. We bespreken dan met jou wat de beste optie is. Het kan bijvoorbeeld dat we je vragen je nieuwe woning niet te betreden tot alles gereed is en wij weer weg zijn.

In sommige gevallen is het echter beter om de verhuizing te annuleren, om niemands gezondheid in gevaar te brengen. Uiteraard maken we dan zo snel mogelijk (wanneer je negatief getest bent) een nieuwe afspraak met je.

Coronaprotocol transportsector

Op basis van de RIVM-richtlijnen heeft de transportsector ook een coronaprotocol opgesteld. De Organisatie voor Erkende Verhuizers, brancheorganisatie voor de Nederlandse verhuisbranche, heeft voor Erkende Verhuizers aanvullend een coronahandreiking opgesteld voor maatregelen in specifieke verhuissituaties. Daarnaast kunnen individuele Erkende Verhuizers aanvullende interne richtlijnen aanhouden.

Zorgeloos verhuizen met Verhuisbedrijf Draagkracht

Heeft u hulp nodig met uw verhuizing? Wij nemen alle zorgen op het gebied van verhuizen uit handen. Ook tijdens corona. Onze hoofdvestiging met opslag­ruimte bevindt zich in Zoetermeer maar wij zijn niet enkel in grote steden zoals Amsterdam actief, maar ook in steden en dorpen. Zo kunt u op ons rekenen als verhuisbedrijf in en rondom:

Heb je vragen of twijfel je ergens over? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag persoonlijk te woord en begrijpen het helemaal als je onzeker bent door alle maatregelen. Bel ons op 085 060 0333. We nemen graag de tijd om vragen te beantwoorden of dingen uit te leggen.

Vraag nu een corona-proof verhuisplan aan