• ± 3 minuten

5 tips voor een veilige en efficiënte verhuizing van je elektronica

"Ontdek bij Verhuisbedrijf Draagkracht 5 essentiële tips voor het veilig en efficiënt verhuizen van je onmisbare elektronica. Begin zorgeloos aan je nieuwe start."

Elektronica is heel erg belangrijk voor ons, we kunnen echt niet meer zonder. Van luisteren naar muziek, surfen op het internet tot het kijken van televisie, onze elektronica zijn de perfecte middelen waarmee we even kunnen ontspannen. Het is hierdoor ook des te belangrijker dat je deze kwetsbare spullen goed inpakt en beschermt tijdens de verhuizing. Zo zorg je ervoor dat al je elektronica zonder schade aankomt in de nieuwe woning en binnen no-time weer gebruikt kunnen worden. Maar hoe kan je nou het beste je elektronica inpakken en verhuizen? Lees hiervoor de onderstaande 5 tips:

  1. De bedrading: Voordat je begint met het loskoppelen van al je elektronica, verzeker je er zelf van dat je ook weer weet hoe je het aan moet sluiten. Maak een foto van de bedrading zodat je je na de verhuizing precies weet hoe je je elektronica weer kunt aansluiten. Een andere handige tip is om de draden te markeren met gekleurd tape, zo weet je ook precies wat waar precies bij hoort.
  2. Inpakken: De beste manier om elektronica in te pakken, is om de originele doos met opvul- en inpakmateriaal te gebruiken. Wanneer je dit niet meer hebt, gebruik dan een doos die groot genoeg is om het apparaat goed in te laten passen. Zorg ervoor dat je voldoende inpakmateriaal gebruikt zodat de elektronica goed vast staat in de doos en niet kan bewegen. Bubbeltjesplastic is het ideale inpakmateriaal gezien het als een stootkussen functioneert. Stop alles wat bij dit specifieke apparaat hoort samen in één doos: dus ook de afstandsbediening, de bedrading en andere onderdelen. Zo heb je alles handig bij elkaar en hoef je hier niet meer naar te zoeken.
  3. De CD- of DVD-speler: Wanneer je een CD- of DVD-speler verhuist, check dan eerst altijd of er niets meer in zit. Sommige spelers hebben aan de onderkant een “transportschroef”, wanneer je deze aandraait zorgt dit ervoor dat de verschillende componenten niet meer kunnen bewegen. Mocht jouw speler deze functie hebben, dan kun je dit terugvinden in de handleiding.
  4. Televisie: Het inpakken van de televisie is een lastig karwei gezien ze vaak zo kwetsbaar zijn, de beste inpakmethode hangt dan ook af van het type televisie. Zo zijn Plasma TV’s delicater, zwaarder en dus ook kwetsbaarder. LCD schermen zijn lichter en minder kwetsbaar, maar moeten nog steeds voorzichtig behandeld worden. Het is dan ook altijd aan te raden om de televisie in te pakken in de originele doos met het originele vul- en inpakmateriaal. Heb je deze niet meer? Gebruik dan een grote doos, pak de televisie goed in en zorg voor veel vulmateriaal zodat de televisie niet kan verschuiven. Verder zijn er ook veel derde partijen die je kunnen helpen met het inpakken en vervoeren van je televisie, zo ben je verzekerd van een veilige verhuizing.
  5. Computers en laptops: Maak voor het inpakken van je computer of laptop altijd even een back-up van al je bestanden, in het geval dat er iets mocht gebeuren tijdens de verhuizing. Better safe than sorry! Verzeker je er zelf van dat er geen CD’s of USB-sticks meer in de laptop of computer zitten, schakel deze daarna uit. Ontkoppel de bedrading voorzichtig en zorg ervoor dat je precies weet hoe dit weer aangesloten moet worden, inclusief de verbinding met printers, scanners en monitors. Wederom is het aan te raden om je computer of laptop in te pakken in de originele doos, of gebruik een doos met voldoende inpakmateriaal wanneer je de originele doos niet meer hebt. Hetzelfde geldt voor het inpakken van een printer of scanner, vergeet hier niet ook de inkt cartridges uit te halen!

Veel succes met de verhuizing! Nadat je alles verhuisd hebt, moet je wel 24 uur wachten voordat je de elektronica weer aansluit. Zo kunnen de apparaten even wennen aan de temperatuur en de vochtigheid van de nieuwe woning.