Duurzaam Verhuizen in 2024

Bij Verhuisbedrijf Draagkracht geloven we in een milieu­vriende­lijke aanpak voor verhuizingen, waarbij we streven naar een minimale impact op het milieu door groene initiatieven, energiebesparing en het gebruik van hernieuwbare materialen

De perfecte verhuizing begint met een GRATIS offerte!

of bel ons nu

Duurzaam & Milieubewust Verhuizen

Verhuizen kan een hectische, maar ook een opwindende ervaring zijn. Maar wie zegt dat het niet tegelijkertijd milieu­vriende­lijk kan zijn? Bij Verhuisbedrijf Draagkracht geloven we dat verhuizen op een groene manier niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je gemoedsrust. Daarom hebben we onze diensten ontworpen om het verhuizen een beetje 'groener' te maken en tegelijkertijd de planeet te redden, één verhuizing tegelijk.

Duurzaam verhuizen

Verhuizen met een Groene Knipoog

Nu vraag je je misschien af hoe we een vleugje humor toevoegen aan het verhuizen. Nou, we vinden dat een beetje groene humor hier en daar helpt om het hele proces wat lichter te maken! Dus als je je zorgen maakt over die kamerplant die je moeder je gaf en die je absoluut in leven wilt houden, maak je geen zorgen! Ons team van deskundige verhuizers is er om je groene vriende­n veilig en gelukkig naar hun nieuwe thuis te brengen.

Duurzaam verhuizen

De Voordelen van Duurzaam Verhuizen

Naast het feit dat je je superheldencape kunt dragen voor het redden van het milieu, zijn er nog enkele andere voordelen van duurzaam verhuizen:

 • Efficiëntie: Je bespaart tijd, geld en energie door herbruikbare materialen te gebruiken en je bezittingen te minimaliseren.
 • Gezondheid: Groene schoonmaakmiddelen zijn beter voor je gezondheid en het milieu.
 • Positieve impact: Je draagt bij aan een betere toekomst voor de volgende generaties.

Duurzaam verhuizen

Onze Duurzame Verhuisoplossingen

Om ervoor te zorgen dat onze verhuisdiensten zo milieu­vriende­lijk mogelijk zijn, hebben we enkele slimme, groene oplossingen geïmplementeerd:

 • Eco-plastic verhuisdozen: Onze herbruikbare en recyclebare verhuisdozen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je spullen!
 • Verhuisbanden: We zeggen 'nee' tegen wegwerptape en gebruiken herbruikbare verhuisbanden om alles netjes bij elkaar te houden.
 • Gescheiden afvalverwerking: Samen met jou zorgen we ervoor dat afval op de juiste manier wordt gescheiden en gerecycled.
 • CO2-compensatie: Ons bedrijf compenseert de CO2-uitstoot van elke verhuizing door te investeren in duurzame projecten.

Duurzaam verhuizen

Toekomstige verbeteringen:

 • 2024: Aanschaf van elektrische verhuiswagens, waardoor onze CO2-uitstoot verder wordt verminderd en onze bedrijfsvoering milieu­vriende­lijker wordt.
 • 2026: Plaatsing van zonnepanelen op ons bedrijfspand, waardoor we zelfvoorzienend worden in onze energiebehoefte en onze CO2-uitstoot verder verlagen.
 • 2028:Volledig overstappen op elektrische voertuigen voor ons wagenpark en het aanbieden van laadstations voor elektrische voertuigen op onze locatie.
 • 2030: Streven naar een volledig circulaire bedrijfsvoering door onze bedrijfsprocessen verder te optimaliseren en onze toeleveringsketen te verduurzamen.

Duurzaam verhuizen

Trots duurzaam ondernemen

Bij Verhuisbedrijf Draagkracht zijn we trots op onze inspanningen om een duurzamere toekomst te creëren en zullen we ons blijven inzetten om onze milieu­prestaties te verbeteren. We nodigen onze klanten en partners uit om deel te nemen aan onze duurzaamheidsinitiatieven en samen te werken aan een groenere toekomst.

Duurzaam verhuizen

Maak je Verhuizing Groener

Als je klaar bent om je verhuizing naar een hoger, groener niveau te tillen, bekijk dan onze handige checklist voor

Bent u benieuwd naar de prijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Duurzaam verhuizen

Enkele voordelen op een rijtje:

 • Gerenommeerd familiebedrijf
 • Ecologische verpakkingsmaterialen
 • Aangesloten bij ‘’Erkende Verhuizers’’
 • Best beoordeeld in 2021,2022, en hopelijk 2023!
 • Milleubewuste benadering

Duurzaam verhuizen

Zelf milieu­bewust verhuizen? Laat onze checklist u helpen!

 • Plan vooruit: Begin ruim van tevoren met plannen om onnodig afval en last-minute uitstoot te vermijden.
 • Minimaliseer bezittingen: Verkoop, doneer, of recycle items die je niet meer nodig hebt om minder te hoeven verhuizen.
 • Gebruik eco-plastic verhuisdozen: Kies voor herbruikbare en recyclebare verhuisdozen in plaats van wegwerp kartonnen dozen.
 • Gebruik verhuisbanden: Vermijd het gebruik van tape en kies voor herbruikbare verhuisbanden.
 • Bescherm je spullen op een milieu­vriende­lijke manier: Gebruik oude kranten, handdoeken of biologisch afbreekbaar verpakkingsmateriaal.
 • Kies voor groene schoonmaakmiddelen: Reinig je oude en nieuwe huis met milieu­vriende­lijke producten.
 • Scheid en recycle afval: Zorg ervoor dat afval goed gescheiden is voor recycling.
 • Gebruik efficiënte vervoersmethoden: Overweeg het gebruik van een verhuisbedrijf dat gebruik maakt van elektrische of hybride voertuigen.
 • Compenseer je CO2-uitstoot: Overweeg het aankopen van CO2-credits om de uitstoot van je verhuizing te compenseren.
 • Groene energie in je nieuw bedrijf: Overweeg de overstap naar groene energie bij de verhuizing naar je bedrijfspand.
 • Kies voor duurzaam meubilair: Overweeg het aanschaffen van tweedehands of duurzaam geproduceerd meubilair voor je nieuwe huis.
 • Draag bij aan het milieu: Doneer aan een milieu­vriende­lijk goed doel of neem deel aan een lokaal boomplantproject om je nieuwe start te vieren.
 • Gebruik digitale documenten: Vermijd het printen van verhuisdocumenten en gebruik digitale opties waar mogelijk.
 • Gebruik van tweedehands verhuisdekens en -materialen: Maak gebruik van tweedehands verhuisdekens en -materialen om verspilling te verminderen.
 • Energiezuinige apparaten: Overweeg de aankoop van energiezuinige apparaten voor je nieuwe woning.
 • Plant een boom: Plant een boom bij je nieuwe huis om de CO2-uitstoot van je verhuizing te compenseren en bij te dragen aan een groenere omgeving.
Onze eco-plastic verhuisdozen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen meerdere malen worden hergebruikt. Dit vermindert de noodzaak van eenmalig gebruik van kartonnen dozen en helpt bij het verminderen van afval.
CO2-compensatie betekent dat we de CO2-uitstoot die door onze verhuisdiensten wordt geproduceerd, compenseren door te investeren in duurzame projecten die helpen bij het verminderen van de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer.
Er zijn veel manieren om je verhuizing nog groener te maken! Je kunt overwegen om overtollige items te doneren of te verkopen, digitale documenten te gebruiken in plaats van geprinte, lokale leveranciers te kiezen en biologisch afbreekbare schoonmaakproducten te gebruiken.
Duurzaam verhuizen is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan je ook helpen geld te besparen en efficiënter te zijn. Bovendien krijg je de voldoening te weten dat je bijdraagt aan de bescherming van onze planeet voor toekomstige generaties.
We streven ernaar om afval tot een minimum te beperken. Als er echter afval is, zorgen we ervoor dat het op de juiste manier wordt gescheiden en gerecycled, volgens lokale richtlijnen en voorschriften.
Als iets niet recyclebaar is, zullen we ons best doen om het op de meest milieu­vriende­lijke manier af te voeren. We streven ernaar om de hoeveelheid afval die op de vuilnisbelt terechtkomt te minimaliseren.

Samen groen verhuizen!

 • Bij Verhuisbedrijf Draagkracht combineren we een soepele verhuiservaring met een sterke inzet voor duurzaamheid. We maken groen verhuizen toegankelijk voor iedereen, door milieu­vriende­lijke praktijken zoals energiezuinige oplossingen, recyclebare verhuisdozen, en CO2-compensatie te integreren in onze services.
 • Door voor Draagkracht te kiezen, draagt u bij aan een betere wereld en geniet u van een zorgeloze verhuizing. Ons team, erkend voor zijn expertise en kwaliteit, leidt u deskundig door het gehele verhuisproces.
 • Zet vandaag nog een stap naar een duurzamere toekomst met Draagkracht. Vraag uw vrijblijvende offerte aan en ontdek onze millieu vriende­lijke verhuislift diensten die perfect aansluiten bij uw groene verhuisplannen.

Stel nu jouw verhuisplan op

Stressloos verhuizen in 4 stappen

1

Gratis offerte aanvragen

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in. Binnen 1 minuten kunnen wij met de aanvraag jouw verhuizing perfect in kaart brengen.

2

Ontvang een goed verhuisplan

Wij zorgen ervoor dat je direct een verhuisofferte ontvangt. Zo kan je weer gauw verder met andere zaken want er komt genoeg kijken bij een verhuizing.

3

Manage jouw verhuizing

Pak je zelf in, dan staan we op de verhuisdag op tijd klaar om alles in te laden. Wil je gebruik maken van extra services zoals het inpakken en demonteren van meubels en apparatuur, dan kan dat ook!

4

Voel je direct lekker thuis

Verhuizen is meer dan alleen het verplaatsen van meubels en dozen. We vinden het dan ook belangrijk dat je je snel thuis voelt in de nieuwe woning. Daarom helpen we je indien gewenst ook met het uitpakken, het monteren en installeren en het ophalen van de verhuisdozen.

Verhuizers die aan het verhuizen zijn bij een VerhuisbedrijfVerhuisbedrijf Verhuizen kantoor