Koelkast verhuizen

Wilt u uw koelkast verhuizen maar heeft u twijfels over hoe u dit het beste kunt doen? Dat begrijpen wij, het verhuizen van de koelkast is niet alleen een lastig klusje door het gewicht en de omvang maar het apparaat heeft ook een gebruiksaanwijzing. Het is dan ook verstandig om het verhuizen van de koelkast goed voor te bereiden, zodat u op de dag van de verhuizing niet tegen onaangename verrassingen zal aanlopen.

 

“15% van alle koelkasten die worden verhuisd gaan kapot. Dit komt door slechte voorbereiding en gebrek aan kennis” 

 

 

Koelkast verhuizen? Lees hier hoe u dat het best doet. Besteed u dit toch liever uit? Wij verhuizen uw koelkast met alle plezier.

 

Schakel de koelkast voor het vervoer minstens een paar uur uit, zo kunt u haar laten ontdooien en het koelvak en de vriezer goed droog en schoonmaken. De plateaus, laden, bakken en rekken kunnen eruit gehaald worden en schoongemaakt worden met afwasmiddel. De binnenkant kan schoongemaakt worden met afwasmiddel of milde allesreiniger. Spoel alles met schoon water en maak daarna alles droog. Vergeet verder ook niet om de afvoerleiding leeg te laten lopen.

 

Indien mogelijk, is het zeer aan te raden om de koelkast rechtop te verhuizen. Het liggen of omkeren van de koelkast is slecht voor het apparaat en kan mogelijk defecten veroorzaken. Het is natuurlijk soms niet mogelijk om de koelkast rechtop te vervoeren, maar probeer de koelkast in ieder geval tijdens het verhuizen zo weinig mogelijk plat te leggen en draai de koelkast ook nooit op haar kop. Voor het rechtop vervoeren van de koelkast kan er gedacht worden aan het huren van een verhuiswagen en een verhuislift. Het huren van een verhuiswagen die groot genoeg is, zorgt ervoor dat de koelkast staand vervoerd kan worden. Het huren van een verhuislift kan er voor zorgen dat de koelkast staande uw nieuwe woning in kan komen. Een koelkast is een log en groot ding en is daardoor soms zeer moeilijk te tillen en door smalle deuropeningen en trapgaten te krijgen, een verhuislift kan dat echt een uitkomst bieden. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt zowel de verhuur van verhuiswagens en verhuisliften tegen een scherp tarief. Zo kunt u gemakkelijk en zonder schade uw koelkast verhuizen.


Iets anders waar rekening mee gehouden moet worden is dat de koelkast na vervoer 24 uur niet gebruikt mag worden. Het vroegtijdig inschakelen van de koelkast kan er namelijk voor zorgen dat de pomp de olie van de compressor door het systeem spoelt en in de verdamper voor problemen zorgt. En het zou natuurlijk zonde zijn als uw koelkast kapot gaat net nadat u die met alle moeite en voorzichtigheid verhuisd heeft. Wanneer de koelkast weer aangesloten kan worden, zal zij langzaam weer gaan koelen. Hoe lang dit duurt verschilt per koelkast, maar als u er iets in legt kan dit sneller gaan. Een koelkast koelt namelijk door warmte uit de producten te trekken.

Ziet u het verhuizen van uw koelkast toch niet helemaal zitten? Dan verhuist Verhuisbedrijf Draagkracht de koelkast met alle plezier voor u. Verhuisbedrijf Draagkracht zorgt er uiteraard voor dat de koelkast rechtop verhuisd wordt, waardoor u verzekerd bent van een schadeloze en stressloze verhuizing. Zo bent u gegarandeerd dat u in uw nieuwe woning gewoon van uw koelkast kan blijven genieten. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de volgende services: van verhuur verhuisdozen, verhuur verhuiswagen, verhuur verhuislift, sjouw en transporteer werk, tot een complete verhuizing inclusief klusjes en in- en uitpakken. Verhuisbedrijf Draagkracht weet dat iedere verhuizing anders is en biedt een verhuizing op maat. Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Werkwijze

Wilt u precies weten waar u aan toe bent tijdens uw verhuizing? Dat snappen we, bekijk hier onze glasheldere werkwijze voor een zorgeloze verhuizing.

 • 1. Vrijblijvende aanvraag

  Vul het aanvraagformulier in. Hiermee laat u ons precies weten hoe uw verhuizing eruit moet zien.

 • 2. Gratis offerte

  Binnen 6 uur ontvangt u van ons een complete offerte op maat. Uiteraard zonder kosten of verplichtingen.

 • 3. De verhuizing

  Wij zorgen voor een overzichtelijk verhuisplan. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze verhuizing.

 • 4. Heerlijk genieten...

  In uw nieuwe woning! Wij zetten alles op de juiste plek, monteren apparatuur en nemen de verhuisdozen weer mee.

Kies vandaag nog voor het meest klantvriendelijke verhuisbedrijf van Nederland. U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen en u ontvangt binnen 6 uur een offerte. Uiteraard helemaal gratis en vrijblijvend!

Referenties