• ± 2 minuten

Fouten van doehetzelf-verhuizers

GPT "Ontdek 9 essentiële verhuistips van Verhuisbedrijf Draagkracht om je verhuisproces soepel en stressvrij te maken. Begin vandaag nog met voorbereiden!"

Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je natuurlijk de keuze om de verhuizing óf (deels) uit te besteden óf om de verhuizing helemaal zelf te regelen en uit te voeren. Een verhuizing is altijd vrij hectisch omdat er zoveel bij komt kijken. Het is een stressvolle periode waarbij je een fout of een miscalculatie niet goed kunt gebruiken. Maar zoals we allemaal weten: een foutje zit een klein hoekje. Van kleine, onbelangrijke foutjes (zoals het vergeten van het schoonmaken van de koelkast voor de verhuizing), grotere fouten waarmee je vertraging oploopt (zoals niet voldoende inpakmateriaal hebben) tot blunders die echt voor extra kosten zorgen. Maar wanneer je bewust bent van mogelijke fouten, kun je deze natuurlijk ook veel makkelijker voorkomen. Lees daarom vooral deze top 5 veel voorkomende fouten van doehetzelf-verhuizers.

  1. “Professionele verhuizers zijn te duur”Veel mensen hebben het idee dat het inhuren van professionele verhuizers veel duurder is dan de verhuizing zelf te ondernemen. Soms zal dit zeker het geval zijn, maar dit verschilt per situatie. Doehetzelf-verhuizingen zijn vooral goedkoper wanneer je binnen dezelfde woonplaats verhuist, wanneer je al verhuiservaring hebt, wanneer je een redelijk klein huishouden hebt met niet te zware items en wanneer je hulp van vriende­n, buren of familie kan krijgen.
  2. “Het inpakken is één van de vele verhuis taken”Onderschat het inpakken niet, dit is de allerbelangrijkste taak tijdens de voorbereiding van je verhuizing. Wanneer dit niet goed en efficiënt gebeurt, kan dit leiden tot veel tijdverlies en extra kosten tijdens de verhuizing zelf. Begin hier dus op tijd mee, doe elke dag een beetje en zoek uit wat je wel en niet mee wilt nemen.
  3. “Ik ben niet bang voor verhuis blessures”Een groot verschil tussen jou en professionele verhuizers is dat zij perfect weten hoe ze de verhuizing veilig en schadeloos moeten laten verlopen. Zij hebben hier niet alleen veel ervaring mee, maar hebben hier ook vaak een opleiding voor gevolgd. Dus gebruik je gezond verstand als doehetzelf-verhuizer: zorg ervoor dat het looppad vrij is van obstakels, gebruik goed materiaal, ken de juiste tiltechnieken, draag speciale verhuis handschoenen en gebruik adequate schoenen.
  4. “Het huren en besturen van een verhuiswagen is kinderspel”De verhuiswagen is ook iets dat veel mensen onderschatten, voorkom dan ook de volgende fouten: het huren van een te kleine of te grote verhuiswagen. Een te kleine verhuiswagen zorgt ervoor dat je meerdere keren op en neer moet rijden, dit is zonde voor je kostbare tijd en je krijgt zo ook hogere benzinekosten. Daarnaast is een te grote verhuiswagen duurder om te huren, verder heb je hiermee ook het risico dat je spullen gaan verschuiven en zo beschadigen.
  5. “Mijn vriende­n zullen me zeker helpen met de verhuizing”Neem je vriende­n niet voor lief: ze zijn niet verplicht om je te helpen. Ze hebben allemaal een druk leven met andere verplichtingen, plannen en verantwoordelijkheden. Vraag ze dan ook ruim van te voren of ze je kunnen helpen met de verhuizing en ben eerlijk over de omvang van de verhuizing. Bereid de verhuizing zo goed mogelijk voor zodat je de tijd en moeite van je vriende­n zoveel mogelijk kunt besparen. En toon je dankbaarheid!

Veel succes!