Wasmachine verhuizen

Wilt u graag uw wasmachine verhuizen maar weet u niet hoe? Dit is een vraag waar veel mensen tegen aanlopen bij het plannen van hun verhuizing. Want alhoewel u de verhuisdozen en de meeste meubels gemakkelijk kunt tillen, is het toch een iets ander geval bij een wasmachine. Een wasmachine is niet alleen zwaar maar ook kwetsbaar en onhandig vast te houden. Het verhuizen van een wasmachine vereist dan ook wat meer planning. Wilt u de wasmachine zelf verhuizen, onderneem dan de volgende stappen:

 

Stap één:  De voorbereiding | Wasmachine verhuizen

 

Ontkoppel de stroom- en wateraansluiting van de wasmachine de dag voor de verhuizing, maak de waterslang los en laat al het water hier goed uitlekken. Wanneer al het water uit de slang is, kunt u de slang en de elektriciteitsdraad aan de wasmachine vastplakken zodat u hier geen last van heeft tijdens de verhuizing. Daarnaast moet het water ook uit het systeem van de wasmachine, zet de wasmachine op een verhoging en kantel hem. Open het klepje aan de onderkant waar de filter zit, plaats een emmer hieronder en open het filter. Laat het water hier helemaal uitlopen door de wasmachine licht te kantelen.

 

Het is van groot belang dat u de wastrommel vastzet voor het vervoeren van de wasmachine, alle wasmachines worden geleverd met speciale beugels of pinnen voor de transportbeveiliging. Om beschadigingen te voorkomen is het ook van belang dat u de wasmachine inpakt in beschermfolie. U kunt ook een speciale draagzak voor de wasmachine aanschaffen, deze zorgt er niet alleen voor dat de wasmachine beschermd is maar hiermee is de wasmachine ook makkelijker te tillen.

De wasmachine is nu klaar voor vervoer, meet van te voren wel de machine zodat u verzekerd bent dat hij door gangen, deuren en trappenhuizen past. Is dit toch niet mogelijk? Dan kunt u altijd een verhuislift huren waarmee u de wasmachine kunt verhuizen.

 

Stap twee:  Het vervoer | Wasmachine verhuizen

 

Een wasmachine weegt gemiddeld tussen de 65 en 80 kilo en kan het beste door 2 personen getild worden. Een traploper of trapsteekwagen kan het tillen van de wasmachine erg vergemakkelijken. Ook een Grippy vergemakkelijkt het tillen van de wasmachine, hiermee heeft u zoals de naam al zegt beter grip. Een wasmachine kunt u het beste rechtop vervoeren, zo vermindert u de kans op beschadigingen aan de trommel en leidingen. Is het niet mogelijk om de wasmachine rechtop te vervoeren in uw auto, dan is het aan te raden om een aanhangwagen of verhuiswagen in te huren voor de verhuizing.

 

Ziet u het verhuizen van uw wasmachine toch niet helemaal zitten? Dan verhuist Verhuisbedrijf Draagkracht de wasmachine met alle plezier voor u. Zo bent u verzekerd van een stressloze en schadeloze verhuizing. U kunt de verhuizing zover uitbesteden als u wilt. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de volgende services: van verhuur verhuisdozen, verhuur verhuiswagen, verhuur verhuislift, sjouw en transporteer werk, tot een complete verhuizing inclusief klusjes en in- en uitpakken. Verhuisbedrijf Draagkracht weet dat iedere verhuizing anders is en biedt voor ieder budget wat wils. Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Werkwijze

Wilt u precies weten waar u aan toe bent tijdens uw verhuizing? Dat snappen we, bekijk hier onze glasheldere werkwijze voor een zorgeloze verhuizing.

 • 1. Vrijblijvende aanvraag

  Vul het aanvraagformulier in. Hiermee laat u ons precies weten hoe uw verhuizing eruit moet zien.

 • 2. Gratis offerte

  Binnen 6 uur ontvangt u van ons een complete offerte op maat. Uiteraard zonder kosten of verplichtingen.

 • 3. De verhuizing

  Wij zorgen voor een overzichtelijk verhuisplan. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze verhuizing.

 • 4. Heerlijk genieten...

  In uw nieuwe woning! Wij zetten alles op de juiste plek, monteren apparatuur en nemen de verhuisdozen weer mee.

Wasmachine verhuizen? U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen en u ontvangt binnen 6 uur een offerte. Uiteraard helemaal gratis en vrijblijvend!

Referenties