Verhuizen naar Engeland

Gaat u emigreren naar Engeland? Wat leuk! Wij helpen u om de verhuizing naar Engeland efficiënt en goedkoop te houden, bekijk hier onze opties en uitgebreide service.

Overweeg je om op termijn te verhuizen naar Engeland of heb je de beslissing al gemaakt, maar wil je nog wat meer informatie over hoe een internationale verhuizing in zijn werking gaat? Wij hebben alle essentiële informatie die je nodig hebt voor een verhuizing naar Engeland voor je op een rijtje gezet. In het onderstaande navigatiemenu zie je welke onderwerpen er worden behandeld. Klik op een van de onderwerpen die voor jou interessant zijn om er heen te navigeren.

Emigreren naar Engeland

Engeland is onder vele Nederlanders een populair land om naartoe te emigreren. Dit komt met name doordat Engeland een populair werkland is. Vele hoofdkantoren van internationale bedrijven zijn gelegen in grote Engelse steden als Londen, Manchester en Birmingham. Naast de arbeidsmogelijkheden die Engeland biedt, is Engeland ook erg populair om haar cultuur, mooie natuur en uiteraard de leuke pubs.

Naar Engeland verhuizen na de Brexit

Door het akkoord tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk over de Brexit zijn er bepaalde zaken aangescherpt. De zaken die voor een verhuizing naar Engeland van belang zijn worden hieronder weergegeven:

 • Vergunning nodig voor het in- en uitvoeren van beschermde planten en dieren

 • Visum nodig bij een verblijf langer dan 3 maanden

 • EHIC (internationale zorgpas) mogelijk niet meer geldig in het Verenigd Koninkrijk

 • Internationaal rijbewijs nodig bij verblijf langer dan 3 maanden

 • Grenscontroles duren in 2021 mogelijk langer

Hoe werkt een verhuizing naar Engeland

Je hebt je keuze gemaakt: je gaat naar Engeland verhuizen! Maar nu moet je nog het een en ander regelen. Hoe gaat dit in z’n werk? Er zijn verschillende opties. Zo kun je een deel van de verhuizing zelf regelen of vrijwel de gehele verhuizing uitbesteden aan een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Je hebt dus zelf de keuze in hoeverre je jezelf laat ontzorgen. Mocht je ervoor kiezen de verhuizing geheel uit te besteden, dan hoef jij je alleen zorgen te maken over het papierwerk. Wij van Verhuisbedrijf Draagkracht regelen de rest.

Wat kost een verhuizing naar Engeland

Een verhuizing naar Engeland kost gemiddeld tussen de 2000,- en 5000,-. De prijs is gebaseerd op een huishouden van 3 personen. Hoeveel je daadwerkelijk gaat betalen voor je verhuizing, hangt af van de hoeveelheid te verhuizen spullen, de afstand en de services die je afneemt. Mocht je een meer gedetailleerde prijsopgave willen, dan kun je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Checklist voor verhuizing naar Engeland

Een verhuizing naar Engeland is een stap waar veel bij komt kijken. Het is dan ook niet gek als je zo af en toe het overzicht verliest. Om die reden hebben we een handige checklist voor je opgesteld, met daarin zes belangrijke zaken die je niet mag vergeten na te lopen.

 1. Administratieve zaken regelen (belastingdienst, bankrekening en uitschrijven gemeente)

 2. Geldigheid van officiële documenten checken (rijbewijs, paspoort en diploma’s)

 3. Controleren wat er verandert qua belastingen

 4. Controleren hoe het zit met pensioen en AOW

 5. Uitzoeken van zorgverzekering

 6. Beslissen wat te doen met auto en inboedel

Werken in Engeland

Over het algemeen spreken Nederlanders spreken over het algemeen redelijk goed Engels. Dit maakt het werken voor de meeste Nederlanders een stuk makkelijker. De werksfeer is echter een stuk anders dan in Nederland. Er heerst in Engeland nog een ietwat ouderwetse hiërarchie op de werkvloer. Zo zijn Engelsen zijn een stuk netter en formeler op de werkvloer. Zomaar even je leidinggevende zeggen waar het op staat wordt over het algemeen niet erg gewaardeerd.

Let op: Door de Brexit is het niet langer meer mogelijk om zonder visum te werken in Engeland. Houdt hier rekening mee.

Woning kopen in Engeland

Wanneer je naar Engeland verhuisd is het wel zo prettig als je een eigen woonruimte hebt. Wanneer je insteek een permanente verhuizing is, is een koopwoning wellicht een betere optie. Het is momenteel ook een gunstige tijd om een woning te kopen in Engeland: de huizenprijzen dalen al een tijdje en in mei 2020 liet de woningmarkt zelfs de grootste daling sinds 2009 zien. Een mooi moment om voordelig in te stappen dus.

Meteen op zoek naar een woning in Engeland? Dan kun je gebruikmaken van de volgende 3 handige zoekmachines in vastgoed:

 • Zoopla

 • Prima Location

 • The House Shop

Huurprijzen in Engeland

De huurprijzen in Engeland variëren nogal, maar één ding is duidelijk: een woning huren in Engeland is niet erg voordelig. Hoe dichterbij je in de buurt van Londen komt, hoe hoger de huurprijzen zijn. Hieronder worden de gemiddelde huurprijzen weergegeven voor de vier populaire Engelse steden Londen, Birmingham, Leeds en Manchester.

London

€ 2.858,45

Birmingham

€ 1.103,64

Leeds

€ 1.200,30

Manchester

€ 1.074,32

*Gemiddelde huurprijs op basis van een 3 kamer appartement*

Redenen om naar Engeland te verhuizen

De keuze om naar Engeland te verhuizen kan diverse redenen hebben. Veel mensen die naar Engeland verhuizen doen dit vanwege hun werk, familie en/of studie. Engeland heeft een rijk zakenleven en een hoop hoog aangeschreven universiteiten. Dit maakt het voor ambitieuze studenten ook erg aantrekkelijk maakt om te emigreren.

Verhuizen naar Engeland: expats aan het woord

Om een beter beeld te krijgen hoe het leven als expat in Engeland is, kun je diverse fora bezoeken. Dit is ideaal om meer gevoel te krijgen bij je verhuizing en antwoord te krijgen op eventuele vragen. Het leven in een ander land kan namelijk verschillende uitdagingen met zich meebrengen. Wat is er nou fijner dan die uitdagingen van te voren al inzichtelijk hebben en te leren van andermans ervaringen?

Handige fora:

Facebook community: Nederlanders in London

Facebook community Dutchies in London
Forum internations London

Verhuisbedrijf gespecialiseerd in verhuizingen naar Engeland

Verhuisbedrijf Draagkracht is gespecialiseerd in verhuizingen van en naar Engeland. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee: zo heb je minder zorgen over de te regelen zaken en kun je met vrijwel iedere vraag bij ons terecht. Een verhuizing brengt al genoeg zorgen met zich mee. Wij zorgen er daarom voor dat jij je zo min mogelijk hoeft te focussen op de daadwerkelijke verhuizing en zoveel mogelijk kan ontspannen.

Offerte aanvragen voor verhuizing naar Engeland

Ben je benieuwd wat Verhuisbedrijf Draagkracht voor jou kan betekenen om van jouw verhuizing naar Engeland een succes te maken? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan en dan spreken we ons snel!

Werkwijze

Wilt u precies weten waar u aan toe bent tijdens uw verhuizing? Dat snappen we, bekijk hier onze glasheldere werkwijze voor een zorgeloze verhuizing.

 • 1. Vrijblijvende aanvraag

  Vul het aanvraagformulier in. Hiermee laat u ons precies weten hoe uw verhuizing eruit moet zien.

 • 2. Gratis offerte

  Binnen 6 uur ontvangt u van ons een complete offerte op maat. Uiteraard zonder kosten of verplichtingen.

 • 3. De verhuizing

  Wij zorgen voor een overzichtelijk verhuisplan. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze verhuizing.

 • 4. Heerlijk genieten...

  In uw nieuwe woning! Wij zetten alles op de juiste plek, monteren apparatuur en nemen de verhuisdozen weer mee.

Verhuizen naar Engeland? U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen en u ontvangt binnen 6 uur een offerte. Uiteraard helemaal gratis en vrijblijvend!

Voordelen van naar Engeland verhuizen

In Engeland wonen brengt diverse voordelen met zich mee. Zo heeft Engeland een schitterende natuuromgeving, met verschillende natuur en diersoorten die je nergens anders tegenkomt. De Engelse cultuur verschilt daarnaast ook enorm met die de Nederlandse. Zo zijn Engelse een stuk minder gehaast en over het algemeen een stuk beleefder. Ook heerst er een meer verbonden gevoel met collega’s en is er regelmatig ruimte voor een borreltje na het werk met vrienden en collega’s. Hierdoor hoef je jezelf geen zorgen te maken over eenzaamheid tijdens je verblijf in Engeland.

Nadelen van naar Engeland verhuizen

Zoals bij elke verhuizing kan het in het begin wat wennen zijn. De keuze om naar het buitenland te verhuizen is uiteraard niet een beslissing die over een nacht ijs gaat. Het is dus van belang dat je van te voren goed op een rijtje zet of de cultuur en gewoontes van Engeland goed bij jouw manier van leven passen. Als dit het geval is hoef je jezelf geen zorgen te maken en kun je vol overtuiging genieten van de voorpret van de verhuizing!

Referenties