Piano vervoeren

Wilt u uw piano verhuizen maar weet u niet goed hoe u dit kunt doen? Dat begrijpen wij, door de omvang en het gewicht van de piano komt er bij het verhuizen heel wat kijken. Een piano weegt tussen de 150 en 350 kilo en is dus niet zo 1,2,3,te tillen en te vervoeren.

De perfecte verhuizing begint met een GRATIS offerte!

of bel ons nu

Hoe wordt een piano vervoerd?

Een piano kan het beste vervoerd worden door een speciaal piano karretje oftewel ´pianohond´. De piano wordt aan 1 kant opgeteld en op de ´pianohond´ geplaatst, zo kan de piano gemakkelijk over drempels gereden worden. Verder is het ook aan te raden om een rijplaat of laadbrug te gebruiken (zeker bij zwaardere piano´s), zo wordt de piano handig de bus in geschoven. het is zeer aan te raden om de piano voor vervoer goed in te pakken om beschadigingen te voorkomen. Het vervoeren van een vleugel (die nog zwaarder is dan een piano) gaat weer op een iets andere wijze: de vleugel wordt gedemonteerd, goed ingepakt en daarna op de zijkant op een vleugelslee vastgezet. Vervolgens wordt de vleugelslee op de ´pianohond´ gezet en door middel van een rijplaat of laadbrug de bus in geschoven.

Een piano kan niet zomaar de trap op of af getild worden, is dit wel nodig dan moet er een verhuislift ingezet worden. Door middel van een verhuislift kan de piano door het raam getild worden, meet van te voren wel het raamkozijn op om zeker te zijn dat de piano hier doorheen past. Deskundige verhuizers bedienen de verhuislift, hierdoor bent u verzekerd dat de piano schadeloos de woning in of uit getild wordt. Met het kiezen voor een verhuislift, kiest u voor snelheid, comfort en veiligheid. De piano komt zo veilig aan op de nieuwe plaats van bestemming en er kan nog lang van genoten worden.

Piano stemmen na de verhuizing?

Wacht hier 1 tot 2 maanden mee, zo kan de piano acclimatiseren en tot rust komen. Het stemmen is dan stabieler dan wanneer dit direct gebeurt. Pas op dat u de piano niet te dicht bij een radiator plaatst, dit in verband met uitdroging.

Kortom, bij het vervoeren van een piano komt heel veel kijken en het is belangrijk dat dit goed voorbereid gebeurd. Een piano is een kostbaar bezit en om de piano schadeloos en veilig te vervoeren, is het echt aan te raden om gebruik te maken van professionals. Verhuisbedrijf Draagkracht heeft veel ervaring met het vervoeren van piano´s en regelt dit graag voor u. Wilt u het vervoer toch echt zelf doen en alleen een verhuislift of verhuiswagen huren, dan is dit ook zeker mogelijk. U kunt de verhuizing van de piano zover uitbesteden als u wilt, zo is er voor ieder budget wat mogelijk.

Is de verhuizing van uw piano onderdeel van de verhuizing van uw hele inboedel? Ook dan kunt u bij verhuisbedrijf Draagkracht terecht. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de volgende services: van verhuur verhuisdozen, verhuur verhuiswagen, verhuur verhuislift, sjouw en transporteer werk, tot een complete verhuizing inclusief klusjes en in- en uitpakken. Verhuisbedrijf Draagkracht weet dat iedere verhuizing anders is en biedt een verhuizing op maat. Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Kosten

De kosten voor het verhuizen van een piano verschillen. Zo hangt het ervan af of de piano van boven of beneden moet komen en of deze op zijn nieuwe plek naar boven of beneden moet. Daarnaast hangt het natuurlijk af van de afstand die afgelegd moet worden voor de verhuis service. Wij zijn een netwerk van verhuisfirma’s die u de beste verhuis service bezorgt en ervoor zorgt dat uw vleugelpiano of buffetpiano zonder beschadigingen op zijn nieuwe locatie aankomt. Dit doen wij ook nog tegen zo laag mogelijke kosten.

Stressloos verhuizen in 4 stappen

1

Gratis offerte aanvragen

Vul vrijblijvend het aanvraagformulier in. Binnen 5 minuten kunnen wij met de aanvraag jouw verhuizing perfect in kaart brengen.

2

Ontvang een goed verhuisplan

Wij zorgen ervoor dat je binnen 6 uur een verhuisofferte ontvangt. Zo kan je weer gauw verder met andere zaken want er komt genoeg kijken bij een verhuizing.

3

Manage jouw verhuizing

Pak je zelf in, dan staan we op de verhuisdag op tijd klaar om alles in te laden. Wil je gebruik maken van extra services zoals het inpakken en demonteren van meubels en apparatuur, dan kan dat ook!

4

Voel je direct lekker thuis

Verhuizen is meer dan alleen het verplaatsen van meubels en dozen. We vinden het dan ook belangrijk dat je je snel thuis voelt in de nieuwe woning. Daarom helpen we je indien gewenst ook met het uitpakken, het monteren en installeren en het ophalen van de verhuisdozen.

Altijd inbegrepen bij jouw verhuizing

Bij een verhuizing komen veel dingen kijken. Het is niet transporteren van jouw inboedel van A naar B is natuurlijk niet het enigste wat er moet gebeuren. Zo kun je er bij verhuisbedrijf Draagkracht ook voor kiezen om alles in te laten pakken of om een verhuislift te huren. Bekijk hieronder alle opties voor jouw verhuizing:

 • Banken, stoelen, tafels, kasten en bedden worden door ons ge(de)monteerd en beschermd met verhuisdekens en wikkelfolie
 • Matrassen vervoeren we in speciale beschermhoezen

We maken gebruik van speciale dozen en hoezen voor jouw:

 • Lampen
 • Hangkleding
 • TV
 • Schilderijen
 • Elektronica
 • Spiegels/glas
 • Beelden en kunst
 • Inloopmatten om jouw vloer te beschermen
 • Speciale trapbescherming
 • Een beschermende deken op jouw deuren

Onze services

 • Particuliere verhuizingen

  Wanneer je binnen Nederland gaat verhuizen als particulier zijnde kan je gebruik maken van een verhuisbedrijf die je in dit proces kan ondersteunen.Of je nu in jouw eerste huis trekt, groter gaat wonen of alles omgooit: Verhuisbedrijf Draagkracht staat voor je klaar. Onze erkende verhuizers verzorgen én ontzorgen je verhuizing volgens jouw wensen.

 • Internationale verhuizingen

  Brengt jouw verhuizing je de landsgrenzen over? Ook dan kun je op ons rekenen. Verhuisbedrijf Draagkracht heeft ruime ervaring in internationale verhuizingen en denkt graag op alle vlakken met je mee. Zo weet je zeker dat jouw verhuizing goed geregeld wordt.

 • Zakelijke verhuizingen

  Bij het verhuizen van jouw bedrijf komt soms nog meer kijken dan bij gewoon verhuizen: het werk moet immers gewoon doorgaan. Daar draaien wij bij Verhuisbedrijf Draagkracht onze hand niet voor om. Met onze ervaring en vakmanschap zorgen wij dat jouw zakelijke verhuizing efficiënt en zorgeloos verloopt.

 • Senioren­verhuizing

  Verhuis je naar een zorgcentrum of een seniorenwoning? Een verhuizing op latere leeftijd kan zowel voor jou als voor jouw familie een grote stap zijn, zowel praktisch als emotioneel. Wij weten dat dit extra zorg en aandacht vereist. En die bieden wij je graag.

 • Verhuislift­service

  Als erkend verhuisbedrijf hebben wij alle nodige materialen in huis. Ook als je zelf verhuist, kunt je bij ons voor een dag of een dagdeel een verhuislift huren. Uiteraard bieden we daarbij alle assistentie die je nodig hebt voor verantwoord gebruik.

 • Opslag­verhuizingen

  Sommige verhuizingen leiden niet naar een huis, maar (deels) naar een opslag. Geen probleem. Wij behandelen jouw spullen met dezelfde zorgvuldigheid als wanneer we ze in jouw huis zouden plaatsen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken als je deze spullen weer nodig hebt.

 • Een ladderlift huren mét professionele hulp

  Ladderlift huren? Maak kennis met Verhuisbedrijf Draagkracht. Wij helpen u om stressvrij te verhuizen en assisteren bij zowel grote als kleine verhuizingen. Ook bieden we u de mogelijkheid om een ladderlift van ons te huren.

 • Ontruimingen

  Bij een ontruiming is er vaak sprake van een dringende situatie. Bovendien is dit voor betrokkenen vaak ook een emotionele kwestie. Denk bijvoorbeeld aan een ontruiming na een overlijden of faillissement.

  Verhuisbedrijf Draagkracht zorgt er daarom voor dat elke ontruiming snel, zorgvuldig en helemaal volgens uw persoonlijke wensen wordt uitgevoerd.

 • White glove verhuizingen

  Heeft jouw verhuizing net wat meer speciale aandacht nodig, bijvoorbeeld omdat je kwetsbare of waardevolle spullen hebt? Natuurlijk kun je daarvoor bij Verhuisbedrijf Draagkracht terecht. Wij behandelen jouw lading met de grootste zorg en nemen alle nodige veiligheidsmaatregelen om die soepel van A naar B te krijgen.