Piano vervoeren

Wilt u uw piano verhuizen maar weet u niet goed hoe u dit kunt doen? Dat begrijpen wij, door de omvang en het gewicht van de piano komt er bij het verhuizen heel wat kijken. Een piano weegt tussen de 150 en 350 kilo en is dus niet zo 1,2,3,te tillen en te vervoeren.

 

Hoe wordt een piano vervoerd?

Een piano kan het beste vervoerd worden door een speciaal piano karretje oftewel ´pianohond´. De piano wordt aan 1 kant opgeteld en op de ´pianohond´ geplaatst, zo kan de piano gemakkelijk over drempels gereden worden. Verder is het ook aan te raden om een rijplaat of laadbrug te gebruiken (zeker bij zwaardere piano´s), zo wordt de piano handig de bus in geschoven. het is zeer aan te raden om de piano voor vervoer goed in te pakken om beschadigingen te voorkomen. Het vervoeren van een vleugel (die nog zwaarder is dan een piano) gaat weer op een iets andere wijze: de vleugel wordt gedemonteerd, goed ingepakt en daarna op de zijkant op een vleugelslee vastgezet. Vervolgens wordt de vleugelslee op de ´pianohond´ gezet en door middel van een rijplaat of laadbrug de bus in geschoven.

 

Een piano kan niet zomaar de trap op of af getild worden, is dit wel nodig dan moet er een verhuislift ingezet worden. Door middel van een verhuislift kan de piano door het raam getild worden, meet van te voren wel het raamkozijn op om zeker te zijn dat de piano hier doorheen past. Deskundige verhuizers bedienen de verhuislift, hierdoor bent u verzekerd dat de piano schadeloos de woning in of uit getild wordt. Met het kiezen voor een verhuislift, kiest u voor snelheid, comfort en veiligheid. De piano komt zo veilig aan op de nieuwe plaats van bestemming en er kan nog lang van genoten worden.

Piano stemmen na de verhuizing?

Wacht hier 1 tot 2 maanden mee, zo kan de piano acclimatiseren en tot rust komen. Het stemmen is dan stabieler dan wanneer dit direct gebeurt. Pas op dat u de piano niet te dicht bij een radiator plaatst, dit in verband met uitdroging.

 

Kortom, bij het vervoeren van een piano komt heel veel kijken en het is belangrijk dat dit goed voorbereid gebeurd. Een piano is een kostbaar bezit en om de piano schadeloos en veilig te vervoeren, is het echt aan te raden om gebruik te maken van professionals. Verhuisbedrijf Draagkracht heeft veel ervaring met het vervoeren van piano´s en regelt dit graag voor u. Wilt u het vervoer toch echt zelf doen en alleen een verhuislift of verhuiswagen huren, dan is dit ook zeker mogelijk. U kunt de verhuizing van de piano zover uitbesteden als u wilt, zo is er voor ieder budget wat mogelijk.

 

Is de verhuizing van uw piano onderdeel van de verhuizing van uw hele inboedel? Ook dan kunt u bij verhuisbedrijf Draagkracht terecht. Verhuisbedrijf Draagkracht biedt de volgende services: van verhuur verhuisdozen, verhuur verhuiswagen, verhuur verhuislift, sjouw en transporteer werk, tot een complete verhuizing inclusief klusjes en in- en uitpakken. Verhuisbedrijf Draagkracht weet dat iedere verhuizing anders is en biedt een verhuizing op maat. Benieuwd naar de kosten? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan!

 

Kosten

De kosten voor het verhuizen van een piano verschillen. Zo hangt het ervan af of de piano van boven of beneden moet komen en of deze op zijn nieuwe plek naar boven of beneden moet. Daarnaast hangt het natuurlijk af van de afstand die afgelegd moet worden voor de verhuis service. Wij zijn een netwerk van verhuisfirma’s die u de beste verhuis service bezorgt en ervoor zorgt dat uw vleugelpiano of buffetpiano zonder beschadigingen op zijn nieuwe locatie aankomt. Dit doen wij ook nog tegen zo laag mogelijke kosten.

Werkwijze

Wilt u precies weten waar u aan toe bent tijdens uw verhuizing? Dat snappen we, bekijk hier onze glasheldere werkwijze voor een zorgeloze verhuizing.

 • 1. Vrijblijvende aanvraag

  Vul het aanvraagformulier in. Hiermee laat u ons precies weten hoe uw verhuizing eruit moet zien.

 • 2. Gratis offerte

  Binnen 6 uur ontvangt u van ons een complete offerte op maat. Uiteraard zonder kosten of verplichtingen.

 • 3. De verhuizing

  Wij zorgen voor een overzichtelijk verhuisplan. Zo bent u verzekerd van een zorgeloze verhuizing.

 • 4. Heerlijk genieten...

  In uw nieuwe woning! Wij zetten alles op de juiste plek, monteren apparatuur en nemen de verhuisdozen weer mee.

Kies vandaag nog voor het meest klantvriendelijke verhuisbedrijf. U hoeft alleen maar het aanvraagformulier in te vullen en u ontvangt binnen 6 uur een offerte. Uiteraard helemaal gratis en vrijblijvend!

Referenties